Ballester proposa a Martí huit mesures perquè la Diputació ajude als municipis

Ballester proposa a Martí huit mesures perquè la Diputació ajude als municipis
20/03/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés una carta al president de la Diputació de Castelló, José Martí, en la qual li proposa huit mesures, per a implementar de manera immediata, a fi d’ajudar els municipis castellonencs a fer front a la crisi del coronavirus. Es tracta de les demandes que molts alcaldes estan sol·licitant en aquests moments per a poder reforçar els serveis socials municipals i, així mateix, implementar mesures fiscals que permeten als ciutadans i autònoms locals un alleujament econòmic en aquests difícils moments.

“Davant la greu crisi sanitària, social i econòmica que estem patint, és moment que els servidors públics fem un pas avant i prenguem mesures excepcionals per a ajudar i protegir a totes les persones i empreses a superar junts aquesta situació. Perquè s’espera de nosaltres que complim amb el nostre deure de defensar i protegir als nostres pobles i als veïns de tots ells”, explica Ballester.

Les mesures que proposa Carmina Ballester són les següents:

Habilitar ajudes directes als ajuntaments per a crear o reforçar el Servei d’Atenció Domiciliària que atén majors i dependents a domicili mentre dure el període de confinament.

Convocar immediatament les ajudes de 5,6 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal per a garantir liquiditat als ajuntaments.

Pagament immediat als ajuntaments i associacions per part de Diputació de totes les ajudes que estiguen pendents de resoldre o realitzar la transferència.

Facilitar de nou als ajuntaments la possibilitat de poder tornar a sol·licitar la bestreta de tresoreria i rebre per endavant fins al 75 per cent de l’import de les recaptacions municipals previstes per a l’any 2020.

Suspendre, mentre dure l’estat d’alarma, les liquidacions derivades de la gestió tributària, inspecció i recaptació de tributs locals i altres ingressos de dret públic que la Diputació de Castelló realitza per delegació dels ajuntaments.

Que la Diputació de Castelló adquirisca i distribuïsca Equips de Protecció Individual (EPI), tant per als seus empleats com per als treballadors d’ajuntaments de la província amb l’objectiu de garantir la seguretat de tots i cadascun d’ells.

Col·laborar amb els ajuntaments en la implementació del teletreball com a alternativa a la funció presencial dels empleats públics. Per a això es facilitarà assessorament als tècnics provincials de l’àrea d’informàtica i del servei de comunicacions.

Convocar línies d’ajudes dirigides als ajuntaments destinen recursos al fet que els autònoms no tanquen o suspenguen la seua activitat i a reactivar les ocupacions en el seu municipi.

“Crec que és hora d’apel·lar a l’altura de mires política i buscar el consens necessari per a sumar els esforços de totes les administracions cap a l’objectiu comú de véncer a aquesta crisi i tirar avant”, conclou la primera edil en la missiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari