Publicades les bases del Pla d'ajudes per a autònoms d'Onda

Publicades les bases del Pla d'ajudes per a autònoms d'Onda
27/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ja ha publicat en la web municipal www.onda.es les bases del Pla d’ajudes per a tots els autònoms d’Onda dotat amb una inversió d’un milió d’euros. Durant els pròxims dies es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província, quan arrancarà el termini per a presentar les sol·licituds que s’allargarà fins al 31 de maig.

L’objectiu del govern municipal és incentivar l’economia local i evitar el tancament de negocis i la destrucció d’ocupació. Per a això, s’han obert dues línies d’ajudes, una per als autònoms que mantinguen la seua activitat durant l’estat d’alarma, amb una prestació mínima de 1.200 euros, i una altra per als autònoms que cessen la seua activitat durant aquesta crisi, amb un pagament únic de 200 euros que serà compatible amb el subsidi que prestarà el Govern d’Espanya.

Cal destacar que l’Ajuntament d’Onda és l’única administració que ajudarà als autònoms que mantinguen la seua activitat durant la crisi, ja que totes les prestacions anunciades pel govern autonòmic i central van dirigides als qui tanquen els seus negocis. Per això, aquest Pla actua com a incentiu per a aquells treballadors que han decidit mantindre oberts els seus negocis però que han vist reduïts els seus ingressos de manera considerable mentre continuen pagant els costos fixos, com a quotes a la Seguretat Social, nòmines, lloguer, gestoria, telefonia, llum, aigua, manteniment de programes informàtics, dominis i hosting. Per a ells l’ajuda és de 600 euros al mes durant el temps en què estiga decretat l’estat d’alarma i, com a mínim, tindran dret al cobrament dels mesos de març i abril.

Manteniment econòmic d’Onda

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha indicat que “Onda sí que respon a les demandes dels nostres autònoms, davant el clam per les insuficients mesures que ha pres el Govern d’Espanya, i hem posat en marxa el Pla d’ajudes que mereixen amb la inversió que mereixen. Ells són el manteniment econòmic de la ciutat i de moltes famílies i no els podem deixar de costat davant aquesta crisi. Intentarem que tanquen el menor nombre d’empreses i comerços”.

Les ajudes de l’Ajuntament d’Onda seran compatibles amb qualssevol altres subvencions que puguen atorgar altres institucions públiques o privades amb el mateix objecte i finalitat, sempre que el total percebut no supere el 100% del total dels conceptes subvencionables. Per a més informació, les persones interessades es poden dirigir al telèfon 964600050.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari