Onda aprova bonificacions del 50% en els impostos de l'ICIO i IAE per a afavorir la recuperació econòmica

Onda aprova bonificacions del 50% en els impostos de l'ICIO i IAE per a afavorir la recuperació econòmica
15/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha celebrat aquest matí un ple extraordinari, que per primera vegada en la història s’ha desenvolupat de manera telemàtica, en el qual s’han aprovat bonificacions del 50% en els impostos de l’ICIO i IAE amb l’objectiu d’afavorir la recuperació econòmica a la ciutat.

D’aquesta manera, les empreses que decidisquen instal·lar-se en els polígons industrials d’Onda amb menys de la meitat d’ocupació es podran beneficiar d’un descompte del 50% en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Aquesta mesura, que també contemplava l’actualització de preus mínims proposada pels tècnics municipals per a evitar el frau, ha tirat avant amb els vots a favor del grup popular i els vots en contra del grup socialista i Compromís.

D’altra banda, la corporació municipal ha aprovat per unanimitat la bonificació del 50% d’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) a set empreses del sector ceràmic que utilitzen la cogeneració. Una bonificació que se situa en el màxim legal permés i que converteix a Onda a la ciutat amb majors avantatges fiscals per l’ús d’aquest sistema eficient de generació d’energia.

Totes dues iniciatives responen a la voluntat de l’equip de govern de pal·liar els efectes de la greu crisi econòmica que ve i atraure nous projectes d’inversió a Onda que generen riquesa i ocupació. “Onda vol estar preparada per a arrancar amb força la recuperació econòmica des del primer dia que puguem tornar a la normalitat. Ens deixarem la pell a cuidar als ondenses i a ser útils a les nostres empreses”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Cal destacar que la primera edil ha inaugurat la sessió plenària amb unes paraules de condolença als milers de famílies que han perdut a algun ser estimat a causa del coronavirus i, de la mateixa manera, ha llançat un missatge d’agraïment a totes les persones que estan lluitant dia a dia per ajudar als altres. “A Onda la solidaritat s’escriu en majúscules i aquest Ajuntament està i estarà al costat de tots aquells treballadors, veïns i empreses que ens ofereixen la seua mà, perquè d’aquesta crisi eixirem junts sense deixar-nos a ningú pel camí”, ha manifestat Ballester.

Reglament Policia Local

En un altre punt de l’ordre del dia també s’ha aprovat, amb els vots a favor del grup popular i Compromís i l’abstenció del grup socialista, el Reglament de segona activitat de la Policia Local que regularà les pautes i criteris per a aquells agents que per edat o malaltia precisen de fer treballs amb menys exigència psíquica i física.

Finalment, la corporació municipal ha donat llum verda a la constitució de la Comissió d’avaluació ambiental estratègica de plans i programes municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari