Conclouen les Convivències Ceràmiques sobre muralisme d'Onda més sostenibles i solidàries

Conclouen les Convivències Ceràmiques sobre muralisme d'Onda més sostenibles i solidàries
05/09/2021 -

Onda tanca hui les jornades internacionals sobre muralisme conegudes com a Convivències Ceràmiques i organitzades des de l’àrea de Cultura, Festes i Museus de l’Ajuntament d’Onda. La sostenibilitat i la solidaritat han marcat una cinquena edició amb uns alts nivells de satisfacció, tant en el si de l’organització com entre els més de 80 participants de tot el territori nacional.

El director de les jornades, Ángel Igual, ha recalcat que la valoració de les Convivències 2021 ha sigut “molt positiva. Cal destacar les diferents sorpreses que hem tingut; d’una banda, la realització de plats i gots de ceràmica per als participants per a així eliminar l’ús de plàstics durant les jornades dins del projecte ‘Més ceràmica i menys plàstic’. I per l’altre l’alta participació i el nivell i el grau de participació de tots els assistents”.

“Enguany esperàvem molt del mural col·lectiu dirigit pel prestigiós ceramista Fernando Malo, amb un bagatge sensacional de més de 120 murals tant per a obra pública com privada, i la veritat és que s’han superat les nostres expectatives. Malo ha realitzat un mural esplèndid i molt interessant”, abunda el director.

Ángel Igual també ha volgut recalcar “la part tècnica específica tant sobre l’assecat, com a sobre els esmalts o pastes per a murals que ha sigut molt interessant i útil per a tots aquells que volen dedicar-se o ampliar els seus coneixements sobre muralisme”.

Per part seua, la tinenta d’alcalde i responsable de l’àrea de Cultura, Festes i Museus d’Onda, María Prades, ha destacat que “amb aquestes activitats es posa en valor l’evolució de les tècniques ceràmiques. Des de l’Ajuntament només tenim paraules d’agraïment cap a tots els participants que s’han acostat a Onda per a posar el seu granet d’arena en el mural col·lectiu que servirà per a embellir una zona del nostre municipi”.

El públic assistent també ha valorat molt positivament la visita als dos tallers ceràmics locals, un més enfocat a la decoració ceràmica i a la decoració a l’aigua sobre ceràmica i l’altre en una terrisseria més tradicional on es preparen suports de bescuit i ceràmica ja acabada. I un any més s’ha aprofundit en la tècnica experimental ON FIRE gràcies al taller-exhibició a càrrec del mateix director i Antonio Pérez Requena on han pogut realitzar cadascun una peça.

Per a l’última jornada de hui està prevista l’última sessió de treball col·lectiu en el mural i el lliurament de diners recaptats per a l’ONG Quisqueya d’Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari