Onda dota d'un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància

Onda dota d'un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància
16/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha dotat d’un dron d’última tecnologia a la Policia Local per a millorar la seguretat dels ciutadans i reforçar la vigilància durant l’estat d’alarma.

A més, aquesta nova incorporació permetrà perfeccionar serveis tan rutinaris com el control de trànsit, la investigació d’accidents, la detecció d’irregularitats urbanístiques, controlar les masses en grans esdeveniments, detecció d’abocaments en zones de polígons i, així mateix, es podrà utilitzar per a labors de cerca o en emergències.

El dron està dotat de diferents sensors com una càmera RGB proveïda d’un zoom de fins a 6x, que permet detectar la presència de persones que es troben a una distància d’uns 200 metres sense que siga detectada la presència d’aquest. També disposa d’un equip de megafonia, llums de visió nocturna, llums estroboscòpiques, sensors de detecció d’obstacles, paracaigudes per a vols en el nucli urbà, i un sistema ADS-B que permet detectar la presència d’aeronaus tripulades que es troben pròximes. Té un abast de fins a 7 km de distància i una autonomia de vol de fins a 31 minuts. Grava vídeo a una resolució de fins a 4K.

Sobre aquest tema, el Comissari de la Prefectura de Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo ha destacat que “aquesta aeronau permetrà realitzar serveis de seguretat de manera més eficient o fins i tot afegir noves tasques que fins ara no eren possibles. Aquest dron vigilarà l’ús de les vies secundàries, ja que hem detectat un increment de circulació en les mateixes amb la finalitat d’evitar els controls policials”.

Per part seua, l’edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que “adquirim el dron per a oferir un millorat servei als nostres veïns i garantir que la Policia ens continue cuidant, especialment durant l’estat d’alarma vigilar eixides irresponsables i prevenir delictes”. Albalat també ha afegit que “aquesta nova tecnologia serà molt útil per a agilitar la col·laboració entre els agents de seguretat amb la resta de departaments municipals, principalment el d’urbanisme”.

Recordem el desgraciat incident recent en el qual es va desplomar un habitatge. L’ús del dron hauria possibilitat que els tècnics d’urbanisme hagueren pogut realitzar una inspecció ocular de tota la façana i de part de l’interior sense haver de personar-se en el lloc, evitant posar en perill més persones.

Unitat de Drons de la Policia Local

Un total de quatre policies han rebut formació teòrica i pràctica fins a obtenir les certificacions oficials com a pilots professionals de drons a l’escola EagleDron, especialitzada en la formació de Forces i Cossos de Seguretat i Serveis d’Emergències. Ells seran els encarregats a formar la Unitat de Drons de la Policia Local d’Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari