L'Ajuntament d'Onda resol les ajudes als autònoms per valor de 996.600 euros

Aguilella: “Som la primera administració local que ha resolt les ajudes i ha començat a pagar-les”

L'Ajuntament d'Onda resol les ajudes als autònoms per valor de 996.600 euros
04/08/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha concedit un total de 473 ajudes als autònoms per valor de 996.600 euros, complint el seu compromís d’ajudar a tirar endavant als comerciants i xicotetes empreses que es van veure afectats per la pandèmia. Així ho ratifiquen les actes de les Juntes de Govern des del passat 27 d’abril i fins al dia d’avui.

Des del passat 1 de juny el consistori està realitzant els ingressos a aquells autònoms que ja han aportat correctament tota la documentació i justificat les seues despeses, expirant el termini administratiu per a presentar la documentació el pròxim 31 d’agost. Avui dia ja s’han pagat ajudes per valor de 185.500 euros després de la revisió i aprovació per part dels tècnics municipals d’ocupació.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ocupació i Hisenda, Salvador Aguilella, ha ressaltat que “l’Ajuntament d’Onda ha estat la primera administració local que va convocar ajudes per a ajudar els autònoms a tirar endavant en aquesta difícil situació econòmica que estem sofrint, i també hem estat els primers a resoldre les ajudes i pagar-les”.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, proposta en el gran pacte social, econòmic i polític ‘Tots per Onda’, persegueix que la majoria dels autònoms d’Onda puguen mantenir la seua activitat durant aquests mesos difícils, amb notable baixada d’ingressos, i evitar la destrucció d’ocupació.

Cal recordar que tots els autònoms d’Onda han tingut la possibilitat de sol·licitar les ajudes municipals, tant els que van cessar la seua activitat com els que no ho van fer. Així, els autònoms que no van cessar la seua activitat han pogut mantenir tots o alguns llocs de treball gràcies a les ajudes de 2.400 euros del govern municipal, ja que cap altra administració ha convocat ajudes per a ells.

Per part seua, les ajudes de 200 euros s’han destinat per als autònoms l’activitat dels quals va quedar suspesa per la declaració de l’estat d’alarma. Aquesta ajuda complementa la prestació extraordinària de 600 euros mensuals per cessament de l’activitat que atorga la Seguretat Social. Segons el Ministeri el percentatge d’autònoms que han sol·licitat aquesta prestació és del 37,64% en el conjunt d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari