Onda obrirà l'1 de juliol l'Escoleta d'Estiu amb 467 alumnes, tres tallers i servei d'infermera escolar

Onda obrirà l'1 de juliol l'Escoleta d'Estiu amb 467 alumnes, tres tallers i servei d'infermera escolar
18/06/2020 -

Un total de 467 xiquets i xiquetes d’Onda cursaran l’Escoleta d’Estiu, de l’1 de juliol al 4 de setembre, que ha posat en marxa l’Ajuntament a fi de promoure la conciliació familiar i laboral durant tot l’estiu, a petició dels pares i mares.

Aquest servei educatiu s’habilita amb tots els protocols higienicosanitaris establits per les autoritats sanitàries per a minimitzar el risc de contagi de la Covid-19 i, així mateix, els alumnes es distribuiran en tres tallers per a evitar aglomeracions, situats en espais amplis com el pavelló situat al costat del Casal Jove, per a l’Estiu Esportiu; el Museu del Taulell, per a l’Estiu de Ceràmica; i el CEIP Miralcamp, per a l’Estiu d’Art. A més, el govern municipal destinarà a una infermera escolar per a cada taller amb la finalitat de reforçar les mesures preventives i atendre els alumnes en cas que fóra necessari.

Cal destacar que totes les famílies que han sol·licitat el servei has sigut admeses, per la qual cosa durant aquesta setmana rebran un correu electrònic amb tota la informació per a realitzar el procés de matrícula, així com el protocol higienicosanitari i la documentació necessària que hauran d’aportar en formalitzar la matrícula. Després, l’Ajuntament organitzarà una reunió informativa, que es realitzarà de manera telemàtica, en la qual es detallarà a les famílies el programa de l’escoleta d’estiu, la modalitat triada, les indicacions d’entrada i eixida i resoldrà a les famílies qualsevol possible dubte que sobre l’escoleta.

La regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha comentat que “hem treballat molt per a poder prestar aquest servei educatiu amb totes les mesures preventives. A més, ampliem fins al 4 de setembre l’Escoleta, de manera que el servei es garantirà fins que comence el curs escolar garantint la conciliació durant tot l’estiu”.

Finalment, l’edil ha afegit que “educar de manera lúdica també és educar, i l’Escoleta ha d’oferir aqueixa educació a més d’oferir la possibilitat a les famílies de conciliar”.

Mesures preventives

Segons consta en el protocol de la Conselleria de Sanitat:

  • L’activitat es realitzarà en grups reduïts de màxim 15 alumnes atesos per un monitor responsable de les mesures del compliment de les mesures personals d’higiene i prevenció obligatòries.
  • Les activitats de l’escoleta s’adaptaran de manera que es mantinga la distància de seguretat d’1,5 metres entre participants, segons consta en el protocol, dins del subgrup.
  • Els subgrups estaran distribuïts en aules o espais independents de la resta de subgrups, la interacció es limitarà al monitor i els xiquets del subgrup.
  • El servei de menjador, oferit mitjançant servei d’àpats, no ofereix les garanties higienicosanitàries, per la qual cosa no serà oferit a les famílies.
  • No serà possible assistir a ‘escoleta si forma part de grups de risc o conviu amb grup de risc, segons consta en el model de declaració responsable de la Conselleria de Sanitat, que haurà de ser signat per les famílies i presentat al costat de la formalització de la matrícula.
  • Per als menors acompanyats de familiars, se senyalitzarà una distància de 2 metres o més fins a l’entrada del recinte on poder deixar als xiquets i xiquetes.
  • En aquelles actuacions realitzades pels educadors que comporten de manera imprescindible el contacte físic amb l’alumnat, que necessita la seua atenció, l’educador utilitzarà màscara autofiltrant tipus FFP2 i pantalla facial enfront d’esquitxades, a més de guants d’un sol ús amb marcat específic.
  • Tots els xiquets participants en l´escoleta hauran d’assistir amb l’equip de protecció, màscara, que s’utilitzara de manera alternativa, en el cas que en algun moment no siga possible mantindre la distància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari