El Museu del Taulell d'Onda amplia la seua valuosa col·lecció amb el nou mural ceràmic d'Enric Mestre

Aquesta obra cedida pel BBVA se suma els acabats d’inaugurar murals d’Eduardo Chillida Belzunce i Vicente Barreira

El Museu del Taulell d'Onda amplia la seua valuosa col·lecció amb el nou mural ceràmic d'Enric Mestre
08/07/2021 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda amplia la seua valuosa col·lecció amb el nou mural ceràmic del prestigiós escultor valencià Enric Mestre. Una obra que representa una escena amb tres edificis molt emblemàtics en l’imaginari valencià com són el mercat central, l’Església barroca dels Sants Joans i la llotja de la seda.

El mateix Enric Mestre, al costat de l’alcaldessa Carmina Ballester, han sigut els encarregats de descobrir el mural que donarà la benvinguda a tots els visitants del Museu. En l’acte també han participat els representants del BBVA, Pedro Ramirez i Elena Sánchez, ja que l’obra pertany a la seua col·lecció i han decidit cedir-la en depòsit al Museu, l’expert en l’obra d’Enric Mestre, Josep Pérez, el director del Museu, Vicent Estall, i la regidora responsable de la instal·lació, María Prada de Conflent.

Aquesta peça se suma als dos nous murals de gran valor artístic dels reconeguts escultors Eduardo Chillida Belzunce i Vicente Barreira que han sigut inaugurats recentment. Es tracta d’una donació de la família ondera Pallarés Aguilella amb l’objectiu que aquestes peces úniques estiguen salvaguardades en el Museu i puguen ser admirades pels milers de visitants que rep la instal·lació cada any.

“Ens vam proposar portar ací les millors obres ceràmiques per a mostrar-les al món des de la ciutat bressol de la ceràmica. I ho estem aconseguint gràcies a l’obstinació de la regidor Maria Prada de Conflent i de tot l’equip del Museu, a qui no em cansaré d’agrair el seu compromís per la valoració de la nostra ceràmica. Hi ha una frase molt certa que diu que no pots voler el que no coneixes. I aquesta és la labor que fem des d’aquest Ajuntament per l’art ceràmic”, ha destacat Ballester en la seua intervenció.

Remu(n)tar

En la línia d’acostar la cultura ceràmica a la societat i valorar aquest art tradicional l’Ajuntament d’Onda ha impulsat ‘Remu(n)tar’, un cicle cultural i educatiu amb una important programació d’exposicions, visites guiades i tallers que els onders i visitants podran gaudir durant els mesos de juny, juliol i agost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari