El Museu del Taulell d'Onda incorpora els Alfa d'Or 2022 a la seua col·lecció d'innovació ceràmica

El Museu del Taulell d'Onda incorpora els Alfa d'Or 2022 a la seua col·lecció d'innovació ceràmica
17/11/2022 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda ha recepcionat els dos projectes guardonats en la 46a edició dels Alfa d’Or de Cevisama per a exhibir-los i custodiar-los en la col·lecció permanent dedicada a la innovació ceràmica. Les propostes d’innovació guanyadores pertanyen a les empreses Vicar i Akcoat i Hinojosa Embalatge Solutions.

L’acte de rebuda dels premis ha estat presidit per l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, i el president de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), Alfredo González; al costat de diversos representants de les empreses triomfadores.

Tots dos projectes formaran part d’ara en avant de la col·lecció del Museu, que en el seu espai dedicat als Alfa d’Or exposa el 70% dels mateixos des de l’any 1977. Aquesta institució és un referent a nivell nacional en la ceràmica, amb sales dedicades al seu vessant més artístic i al seu costat més industrial i d’ús quotidià.

En el seu discurs, Ballester ha destacat “l’alt nivell dels projectes” i ha manifestat la importància de “la innovació i la investigació i la unitat entre governs” per a superar el moment complicat que viu el sector ceràmic.

“Les empreses necessiten que estiguem units davant la pujada dels preus de l’energia i davant la inflació. Les apagades poden posar en perill la salut de les companyies i l’ocupació que dona menjar a moltes famílies. I ni la Generalitat, ni el Govern d’Espanya ni la Unió Europea no poden mirar a un altre costat”.

L’alcaldessa també ha ressaltat que les dues propostes “estan centrades en la sostenibilitat i demostren que la ceràmica no és un sector ancorat en el passat”. A més, ha assenyalat “l’afany de l’Ajuntament per continuar treballant braç a braç amb les companyies del sector” i la seua labor “aplanant el camí perquè les empreses vulguen continuar invertint i emprenent a Onda”.

Propostes guanyadores

El producte premiat de la companyia valenciana Vicar és ‘Porcedun. Gres porcellànic d’altes prestacions’, que té l’objectiu d’aconseguir peces de gres porcellànic amb millores notables en la seua resposta mecànica i d’obtenir un producte amb menor consum de matèries primeres i major sostenibilitat.

D’altra banda, el projecte d’Akcoat i Hinojosa Embalatge Solutions, és ‘Less Box’, un envàs sostenible per a tintes ceràmiques Inkjet. Amb aquest sistema d’envasament, la meta és reduir l’impacte mediambiental dels residus plàstics després de l’ús de tintes d’injecció durant la fabricació de les rajoles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari