Onda obri el termini per a sol·licitar el 'xec escola infantil' amb quasi 150.000 euros d'inversió

Onda obri el termini per a sol·licitar el 'xec escola infantil' amb quasi 150.000 euros d'inversió
24/07/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, un any més, es posa al costat de les famílies onderes i reedita la iniciativa ‘Xec escola infantil’ amb la qual destinarà 148.500 euros per a ajudar a facilitar la conscienciació laboral i familiar. Així, el govern municipal ja ha obert el termini de sol·licitud d’aquesta línia d’ajudes mitjançant la qual els progenitors podran rebre fins a 100 euros mensuals per xiquet escolaritzat, de 0 a 3 anys, en els centres infantils de la ciutat.

Tal com es va comprometre l’alcaldessa, Carmina Ballester, l’Ajuntament ha incrementat l’aposta per la conciliació i ha augmentat un 20% la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i ha duplicat l’import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació. A més en aquesta convocatòria es doblega també l’aposta per a les famílies nombroses, que també es beneficiaren de l’import de 100 euros per mes i xiquets. El termini per a sol·licitar les ajudes en el període ordinari és de 20 dies hàbils a partir del 23 de juliol i es pot realitzar a través de la seu electrònica municipal.

L’edil d’Educació i Formació, Estela Badenes, es va reunir el mes de juny passat amb els centres d’Educació Infantil per a consensuar les bases, escoltar-los i ajudar-los a abordar la complicada situació del descens de natalitat. Com a novetat, en aquesta convocatòria s’elimina el requisit d’empadronament fixat en un mínim de tres anys, en vista al fet que es puguen beneficiar les persones que vinguen a Onda a treballar.

“Hem de caminar sempre al costat de les famílies onderes i dels més xicotets en aquesta etapa fonamental de socialització i aprenentatge. Per això, continuarem oferint els recursos necessaris per a ajudar a conciliar a les famílies, alhora que incentivem l’escolarització en els centres educatius d’Onda, els qui demostren dia a dia la seua gran professionalitat”, ha apuntat la primera edil, Carmina Ballester.

Onda, ciutat dels xiquets

D’altra banda, el consistori ha fet els primers passos per a adherir-se al projecte ‘Ciutat dels xiquets’, que enguany ha complit 30 anys i que consisteix a donar una visió de les ciutats amb ulls de xiquet i amb la finalitat d’escoltar-los i fer-los partícips de les decisions de govern local i en la transformació i embelliment de les zones urbanes. Actualment, 15 països i més de 200 ciutats estan adherides a aquest projecte.

Així, l’equip de regidors amb l’alcaldessa al capdavant s’ha reunit amb Lorena Morachimo, responsable internacional d’aquest projecte impulsat pel gran pedagog Francesco Tonucci. Després d’aquesta primera reunió, la proposta d’adhesió s’exposarà en el pròxim Ple, a partir de la qual es formalitzarà i es crearà un Consell de la Infància, format per xiquets i xiquetes d’Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari