Onda obri termini d'inscripció per a les Convivències Ceràmiques sobre muralisme amb 80 places

Fernando Malo serà el ceramista convidat en aquesta cinquena edició

Onda obri termini d'inscripció per a les Convivències Ceràmiques sobre muralisme amb 80 places
30/06/2021 -

Onda posa en marxa la cinquena edició de les Convivències Ceràmiques, Jornades Internacionals sobre muralisme ceràmic, amb l’obertura hui dimecres del termini d’inscripció per a tots els interessats. L’organització calcula que en aquestes dues primeres setmanes es completaran les 80 places oferides. Una vegada més, la trobada compta amb el suport i patrocini de l’Ajuntament d’Onda i el suport de la Regidoria de Cultura dirigida per María Prada de Conflent -tinenta d’alcalde de l’àrea de Cultura, Festes i Museus- i sota la supervisió artística del ceramista Ángel Igual i el suport de tot el personal del Museu del Taulell d’Onda.

Les Convivències Ceràmiques es realitzaran, de l’1 al 5 de setembre de 2021, en l’emblemàtic museu, sumant ja cinc edicions després que l’any passat hagueren d’interrompre’s a causa de la pandèmia de la Covid-19. La cita amb el muralisme ceràmic inclou conferències artístiques i tècniques sobre ceràmica, recorreguts culturals, visites a tallers ceràmics d’Onda, exhibicions de coccions experimentals, activitats solidàries i pechakuchas de presentacions de projectes artístics que pretenen recollir ceramistes de tota Espanya, així com docents d’art de la Comunitat Valenciana.

El director de les Convivències, Ángel Igual, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta nova edició i ha explicat que “enguany hi ha molta expectació. Portem setmanes rebent consultes i molta gent ens pregunta quan obrim les inscripcions, les dates, etc. El nostre desig és continuar collint l’èxit de les edicions passades”. Per part seua, l’edil responsable de l’àrea de Cultura, Festes i Museus d’Onda, ha destacat la importància d’aquestes jornades i ha afegit que “és un orgull poder continuar oferint activitats vinculades a la nostra tradició ceràmica. Des de l’Ajuntament continuarem secundant totes les iniciatives que posen en valor la nostra cultura i patrimoni”.

Fernando Malo, ceramista convidat

Tots els anys les Convivències compten amb un prestigiós ceramista convidat. En la present edició el ceramista que dirigirà la creació del mural serà Fernando Malo, un dels referents sobre murals ceràmics més importants d’Espanya. Dolent (Saragossa, 1957) va cursar estudis de ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona (1976-1981) i és fundador del col·lectiu «Ceràmica i Ceramistes» (1982) que crea i organitza les activitats en la plaça Sant Felip de Saragossa. Una altra de les seues facetes més destacades són els seus treballs en la Restauració del Patrimoni Artístic, realitzant còpies ceràmiques de l’art mudèjar per als més importants monuments del país com la Aljafería, la Catedral de Saragossa, la torre de Utebo i l’Alhambra de Granada.

Des de 2005 Fernando Malo col·labora en diferents projectes amb ceramistes a Algèria i Tunísia. En el seu perfil com a creador ha realitzat un total de 41 exposicions individuals i més de 50 exposicions col·lectives a Espanya i a l’estranger, a més de signar 31 murals ceràmics creats per a espais públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari