Onda es posa al costat dels autònoms davant la crisi i activa un pla d'ajudes dotat amb un milió d'euros

Els autònoms en actiu rebran un incentiu de 600 euros mensuals per a pagar la quota i despeses mentre dure l’estat d’alarma

Onda es posa al costat dels autònoms davant la crisi i activa un pla d'ajudes dotat amb un milió d'euros
19/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha decidit prendre la iniciativa i ha presentat un ambiciós pla d’ajudes per als autònoms onders dotat amb un milió d’euros, ja que els autònoms que continuen treballant s’han quedat fora del paquet de mesures econòmiques anunciat pel Govern d’Espanya per a fer front a la crisi del coronavirus.

Així, l’equip de Govern publicarà dues línies d’ajudes de les quals es podran beneficiar tots els treballadors en règim autònom amb domicili fiscal a Onda. D’una banda, aquells autònoms que es mantinguen en actiu durant l’estat d’alarma rebran un incentiu de 600 euros mensuals per a pagar la seua quota d’autònoms i ajudar a fer front a més despeses fixes de l’activitat, com a rebuts de lloguer, fem, despeses vehicles, telèfon o internet. D’altra banda, els autònoms que decidisquen cessar la seua activitat, computable des del 14 de març i fins que acabe l’estat d’alarma, rebran una ajuda única de 200 euros destinada a pagar les despeses de l’últim mes. A partir de la setmana vinent s’anunciaran la forma i terminis per a sol·licitar les ajudes.

Es tracta d’una mesura excepcional i pionera a nivell municipal que persegueix estimular l’economia local durant aquesta crisi sanitària, social i econòmica i, d’aquesta manera, evitar el tancament definitiu de negocis i la destrucció d’ocupació, ja que Onda registra centenars de treballadors autònoms.

“Els autònoms són un pilar fonamental de l’economia ondera i en aquests durs moments estarem amb ells. El Govern d’Espanya s’ha oblidat d’ells, però la seua ciutat no els abandonarà, estarem al seu costat perquè puguen mantindre’s i, quan acabe aquesta crisi, tornar a generar negoci i ocupacions”, ha apuntat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Per a dur a terme aquesta mesura, l’equip de Govern destinarà inversions previstes inicialment per a altres obres, ja que considera que “la salut física i econòmica dels onders és prioritària”.

Cal recordar que el Govern d’Espanya només ha oferit que cobren la prestació durant un mes als autònoms que cessen completament la seua activitat, però “eixa mesura del Govern espenta al tancament de l’activitat i eixa quantitat no és suficient per a cobrir les despeses fixes que l’autònom ha de continuar afrontant per a continuar treballant després de l’estat d’alarma”.

Suspensió de taxes

D’altra banda, cal recordar que el govern municipal també retornarà la taxa d’ocupació de via pública a les terrasses i locals comercials corresponent al període de duració de l’alarma i mentre no se’ls permeta obrir la seua activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari