Onda aprovarà en Ple la segona baixa d'impostos de la legislatura per a alleujar la càrrega fiscal als veïns

Onda aprovarà en Ple la segona baixa d'impostos de la legislatura per a alleujar la càrrega fiscal als veïns
05/09/2020 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda del pròxim dimecres aprovarà l’expedient que regula la segona baixada d’impostos de la legislatura amb la rebaixa de l’IBI al 0,65% per al pròxim exercici 2021. Aquest tipus de gravamen ja ha passat del 0,72% al 0,68% durant aquest any i tornarà a modificar-se durant l’any que ve fins a arribar al mínim de 0,61%, sumant en total una reducció del 15% tal com es va comprometre el govern municipal que lidera Carmina Ballester. Es tracta de la quota més baixa de la història a Onda.

Sobre aquest tema, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “després de la crisi de la Covid és necessari no castigar els veïns i empreses amb més imposats, com pretén el Govern de Sánchez, sinó de rebaixar la càrrega fiscal per a alleujar l’economia de les famílies, autònoms i incentivar el consum i noves inversions que generen riquesa i ocupació”.

Més incentius fiscals

No obstant això, aquest no és l’únic incentiu fiscal que està duent a terme l’Ajuntament, ja que, per exemple, els onders que instal·len energia solar en els seus habitatges també poden beneficiar-se d’una bonificació del 20% i fins del 90% per a famílies nombroses, segons el nombre de fills. Quant a l’àmbit empresarial, el govern ha aprovat la bonificació del 50% de l’ICIO per a incentivar l’ampliació o instal·lació de noves empreses en àrees industrials del municipi, atraure talent i sumar competitivitat.

Pla d’Incentiu als autònoms

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ja ha resolt el 100% de les ajudes als autònoms d’Onda que va posar en marxa en decretar l’estat d’alarma i que va ser consensuat en el pacte ‘Tots per Onda’. En total s’han concedit 479 ajudes per un import d’1.002.200 euros, complint el seu compromís d’ajudar a tirar avant als comerciants i petites empreses que s’estan veient afectats per la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari