Onda aprova l'ordenança que regularà el parc de huit habitatges de lloguer social

Onda aprova l'ordenança que regularà el parc de huit habitatges de lloguer social
12/05/2021 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat, per unanimitat, l’ordenança que regularà el parc de huit habitatges de lloguer social que està promovent el govern municipal en col·laboració amb la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda. Així, a partir d’aquest estiu els onders amb major dificultat d’accés a una llar ja podran instal·lar-se en aquestes cases que gestionarà el consistori i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals.

Hui dia, dues cases ja estan disponibles per a entrar a viure i altres tres del centre històric, que es trobaven en ruïnes, estan en obres per a adequar-les a les necessitats d’habitabilitat. D’altra banda, l’Ajuntament ha adquirit recentment tres antigues cases annexes al carrer Portal de València amb l’objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d’habitatges socials al servei dels onders que les necessiten. Aquest programa està cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

Segons estableix el reglament, que entrarà en vigor passats 15 dies des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, els Serveis Socials s’encarregaran de valorar les unitats de convivència candidates i gestionar l’assignació dels habitatges, a més d’incloure als beneficiaris, sempre que reunisquen els requisits de les bases generals, en el programa d’ajudes d’emergència social per a dotar-los de prestació econòmica amb la qual fer front al pagament de la renda i despeses de comunitat, aigua i llum. L’estada tindrà una duració inicial d’un any, que es podrà ampliar a sis mesos més si es justifica i mitjançant un informe social favorable. Les persones interessades hauran de presentar una sol·licitud i la documentació necessària al registre d’entrada i, després, una comissió tècnica estudiarà, valorarà i puntuarà cadascun dels casos.

Un altre punt destacable de l’ordenança és que es tindrà especialment consideració a les famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i a aquelles persones amb ascendents o descendents amb discapacitat al seu càrrec.

Doble objectiu

Amb aquesta mesura, i complint amb la proposta consensuada en el pacte ‘Tots per Onda’, l’Ajuntament compleix el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar espais i habitatges degradats del centre històric per a dinamitzar la zona.

Sobre aquest tema, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha defensat en el Ple que “en aquest equip de govern ens vam comprometre a no deixar a cap veí arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne”.

Període mitjà de pagament en 4 dies

D’altra banda, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha rendit comptes sobre la gestió econòmica del consistori, destacant el període mitjà de pagament als proveïdors en 4,5 dies i la concessió de bonificacions del 50% en l’Impost d’activitats Econòmiques a set empreses locals que produeixen energia a partir de sistemes de cogeneració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari