Onda aprova per unanimitat el PMUS i l'adhesió a la Xarxa Mundial de ciutats amigables amb les persones majors

Onda aprova per unanimitat el PMUS i l'adhesió a la Xarxa Mundial de ciutats amigables amb les persones majors
05/02/2024 -

En resposta al creixent envelliment de la població i amb el ferm compromís de promoure una vida activa i saludable, el Ple de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat per unanimitat l’adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors.

Amb una població actual de 4700 persones majors de 65 anys, experimentant un augment significatiu de 877 persones en els últims sis anys, el municipi d’Onda reconeix la importància d’abordar les necessitats i contribucions de la seua creixent població d’edat avançada.

La Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors, centrada en l’acció local, cerca promoure la participació activa de les persones majors, tenint en compte les seues necessitats, opinions i propostes. L’adhesió a aquesta xarxa implica un compromís ferm d’Onda per a avaluar i donar seguiment a la seua amigabilitat amb les persones majors, treballar en col·laboració amb aquest grup demogràfic en tots els àmbits i compartir experiències amb altres ciutats i comunitats de la Xarxa.

En aquesta línia, la regidora d’Envelliment Actiu, Maribel Raigada, ha posat l’accent en la importància de “continuar atenent les necessitats dels nostres majors i fomentar l’envelliment actiu a Onda”. “És essencial continuar treballant en programes i serveis que promoguen la participació activa de les persones majors, assegurant així que tinguen accés a oportunitats socials, culturals i recreatives que enriquisquen les seues vides”, ha afegit.

PMUS

A més, en la mateixa sessió, s’ha aprovat per unanimitat el dictamen d’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) del municipi d’Onda. Donada la creixent preocupació compartida per la mobilitat sostenible en el desenvolupament urbà, l’Ajuntament reconeix la importància d’implementar mesures necessàries per a aconseguir un transport més sostenible, compatible amb el desenvolupament econòmic, la cohesió social i la protecció del medi ambient.

Amb l’aprovació del PMUS, Onda es compromet a fomentar una mobilitat urbana sostenible, promovent alternatives de transport net i eficient. Els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible són considerats el marc idoni per a la implementació de mesures necessàries que contribuïsquen a un transport més sostenible i al desenvolupament urbà equilibrat.

Pulmó Verd

D’altra banda, la votació respecte a les modificacions dels plans urbanístics per a avançar en el projecte del Pulmó Verd ha comptat amb els vots en contra del grup Socialista. Aquestes modificacions inclouen la solsida i modificació de la perillosa corba en la zona d’Enginyer Echegaray, com a part integral del projecte per a millorar la seguretat i la qualitat de vida a Onda.

Millora polígons

A més, en sessió extraordinària, s’han aprovat les propostes de sol·licitud d’ajudes per a projectes d’inversió destinats a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en diversos polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la localitat.

Aquestes ajudes clau subvencionades per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), amb un total de més de 890.000 euros, estan destinades als polígons industrials Miralcamp UI-6, EGM Entre Rios Sud-13, les Forques UI-3, P.I. El Colador Sud-1, EGM El Romeral Sud-14, P.I. Sis Quarts UI-7, P.I. Sonella Sud-8, P.I. El Palmerar Sud-6, P.I. Baixador de Betxí UI-8 i EGM Nord2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari