Onda anuncia ajudes per 200.000 euros per a perruqueries, estètiques, floristeries i tallers

El Ple demana per unanimitat al Govern que rebaixe l’IVA a les perruqueries i al Consell que actue contra la plaga del Cotonet

Onda anuncia ajudes per 200.000 euros per a perruqueries, estètiques, floristeries i tallers
14/07/2021 -

Després de ser pioner en la posada en marxa d’ajudes a autònoms, comerços i empresaris durant la pandèmia, l’Ajuntament d’Onda posarà en marxa una nova línia d’ajudes dirigida específicament a aquells sectors que han sigut oblidats per altres administracions, com són les perruqueries, salons d’estètica, floristeries i tallers de reparació de vehicles i bicicletes. Així ho ha anunciat aquest matí en el Ple l’alcaldessa, Carmina Ballester, qui ha avançat que aquest nou impuls econòmic als autònoms i Pimes comptarà amb una inversió total de 200.000 euros, cofinançada per la Diputació de Castelló, que es distribuiran en quanties 2.000 euros, com a mínim, per beneficiari.

“Aquest Ajuntament es posa al costat de sectors fonamentals que han sigut oblidats per altres administracions durant la pandèmia pel que, en molts casos, han hagut d’abaixar les persianes. Després d’escoltar les justes queixes dels autònoms i comerciants onders que no han optat a ajudes hem decidit actuar des del govern municipal per a ajudar-los a tirar avant”, ha apuntat la primera edil.

En la mateixa línia, en la sessió plenària s’ha debatut i aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup popular en la qual s’insta el Govern d’Espanya que aplique l’IVA reduït del 10% al col·lectiu professional de les perruqueries i estètiques.

Un altre punt de consens ha sigut la declaració institucional en la qual es demana a la Generalitat Valenciana que actue de manera eficient contra la plaga del cotonet de Sud-àfrica que any després d’anys arruïna gran part de la collita de cítrics i, per tant, comporta grans pèrdues econòmiques per als agricultors. La declaració conclou que la conselleria competent en matèria de Sanitat Vegetal ha d’incloure en els pressupostos de 2022 una línia d’ajudes directes a les citricultores afectats pel Cotonet de Sud-àfrica de manera que es puguen compensar les pèrdues econòmiques que la plaga ha provocat en el Sector. I una altra línia d’ajudes al sector comercialitzador de cítrics per a instaurar mesures de bioseguretat que impedisquen l’expansió de la plaga.

En matèria turística, la sessió plenària ha donat compte de l’acreditació a la Tourist Info, per part de la Generalitat Valenciana, com a Punt d’informació col·laborador amb el parc natural de la Serra Espadán. Es tracta d’un nou reconeixement que converteix a Onda en seu principal de recepció i acolliment de visitants del parc natural.

Unanimitat en els Plans Locals

D’altra banda, la corporació municipal ha donat llum verda, per unanimitat, al Pla local de prevenció d’incendis forestal, que comprén com a novetat les actuacions en matèria de conscienciació i informació als col·lectius que usen el foc com a eina així com la revisió del pla de cremes per a adaptar-lo a la nova normativa autonòmica.

El Pla local de prevenció i gestió de residus domèstics també ha sigut aprovat, mitjançant el qual es duran a terme noves mesures amb la finalitat d’augmentar el reciclatge com la implantació de contenidors de bio-residus, la recollida porta a porta en zones determinades o la reubicació de contenidors en illes per a minimitzar l’impacte visual.

Finalment, els tres grups polítics han votat a favor del Pla d’actuació Onda 2030 que marca el camí cap a una ciutat més amable, saludable i sostenible en compliment amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. Cal destacar que tant en aquest com en el pla de residus s’han inclòs les propostes dels veïns recollides a través dels diferents processos participatius que s’han dut a terme.

Reconeixement a la Policia Local

Carmina Ballester ha tancat el Ple amb dues felicitacions. D’una banda a la Policia Local d’Onda de part del Coronel de la Guàrdia Civil de Castelló, Miguel Fresneda, per la seua col·laboració en una operació antidroga duta a terme en la localitat. I, per un altre, al portaveu socialista, Ximo Huguet, per la seua recent paternitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari