Onda llança una campanya de conscienciació per a evitar l'abandó de mascotes a l'estiu

Onda llança una campanya de conscienciació per a evitar l'abandó de mascotes a l'estiu
25/07/2021 -

Aquest estiu vaig amb tu’ és el lema de la campanya de conscienciació que ha llançat l’Ajuntament d’Onda per a evitar l’abandó de mascotes durant la temporada estival. Es tracta d’una gràfica que es publicarà en mitjans locals i en les xarxes socials amb la condició de conscienciar als propietaris sobre el greu problema de l’abandó animal que s’incremente durant els períodes vacacionals.

L’edil responsable de Ciutat Saludable, Paco Pastor, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer la proposta i ha destacat que “tal com ens vam comprometre continuem treballant per a millorar el programa d’adopció i la conscienciació ciutadana, vital per a evitar abandons”.

Aquesta iniciativa reforça la política de sacrifici zero d’animals de companyia que va implantar el govern municipal de Carmina Ballester al costat de la campanya de conscienciació Onda Adopta, gràcies a la qual 113 mascotes abandonades a la ciutat (71 en 2020 i 42 en 2021) han trobat una nova família en els dos últims anys.

Cal destacar que el nou contracte que ha realitzat el consistori per al servei de tractament d’animals abandonats i el sistema per a la seua adopció inclou nombroses millores i un ambiciós programa de conscienciació social, formació i activitats escolars. El servei exigeix la màxima atenció als animals, controls higiènics i sanitaris, zones àmplies d’esbarjo per a desenvolupar la vida en ramat, serveis veterinaris, així com accions de socialització i voluntariat amb la condició de compartir temps i afecte amb les mascotes. L’Ajuntament es fa càrrec la vacunació i xip de totes les mascotes abans de ser entregades a la seua nova família, a qui l’organització avaluarà prèviament el seu grau d’aptitud i impartirà formació.

Nova ordenança municipal

En paral·lel, el consistori ha iniciat una campanya de registre municipal de gossos de companyia i potencialment perillosos, una mesura que arriba després d’aprovar la nova ordenança sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia.

Així, tots els propietaris que ja tinguen registrats als seus gossos en el Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal (RIVIA) rebran un obsequi amb una botella neta miccions i bosses higièniques. Mentre que aquells veïns que encara no hagen donat d’alta als seus animals poden acudir al veterinari per a fer-lo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari