Onda convoca les ajudes econòmiques per a famílies monoparentals i persones celíaques

Onda convoca les ajudes econòmiques per a famílies monoparentals i persones celíaques
07/02/2024 -

L’Ajuntament d’Onda, compromés amb el benestar dels seus veïns, ha anunciat la renovació dels programes d’ajudes econòmiques dirigit a famílies amb membres diagnosticats de celiaquia i a famílies monoparentals. Este projecte té com a objectiu principal fer costat a estos col·lectius en la compra de productes sense glútens, així com en l’accés a tractaments mèdics i complements específics. D’altra banda, es busca brindar suport addicional a les famílies monoparentals per a garantir la seua estabilitat i benestar.

Les ajudes econòmiques dels programes estan dissenyades, d’una banda, per a mitigar el sobrecost associat a la dieta sense gluten i altres despeses mèdiques relacionades amb la celiaquia i, d’altra banda, per a proporcionar suport econòmic a les famílies monoparentals en situacions de vulnerabilitat. S’atorgaran conforme a una sèrie de requisits establits, entre els quals s’inclou la residència en el municipi d’Onda durant un període determinat, la presentació de documentació mèdica que confirme el diagnòstic de celiaquia, així com l’acreditació de la condició de família monoparental.

En esta línia, el regidor de Servicis Socials, Óscar Valero, ha ressaltat que “En este equip de govern treballem perquè tots els onders compten amb les mateixes oportunitats i tinguen accés a una atenció adequada”. “Com a part d’este compromís, apostem per un programa d’ajudes dirigit especialment a aquells que enfronten condicions de salut específiques com la celiaquia i les famílies monoparentals en situació de vulnerabilitat”.

Sol·licitud ajudes

Quant a les quanties de les ajudes, s’establix un màxim de 260 euros per mes per a famílies amb membres celíacs, amb la possibilitat d’ampliació en cas de comptar amb més d’un membre afectat per la malaltia, i un màxim de 300 euros per mes per a famílies monoparentals. Segons les bases aprovades, les ajudes seran incompatibles amb qualsevol altra prestació pública o ingrés privat que tinga la mateixa fi. No obstant això, seran compatibles amb altres ajudes municipals sempre que complisquen amb els requisits i no tinguen la mateixa finalitat.

Per a més informació sobre el procés de sol·licitud i els requisits detallats, els interessats poden accedir a la pàgina web oficial de l’Ajuntament d’Onda o dirigir-se directament a Servicis Socials.

Ajudes específiques 2023

L’Ajuntament d’Onda, durant l’any 2023, ha gestionat 33 expedients d’ajudes a famílies monoparentals, la qual cosa ha implicat un desemborsament total de més de 12.950 euros en suport econòmic. A més, s’han processat 33 expedients d’ajuda per a persones amb celiaquia, la qual cosa suma més de 17.550 euros en dotacions econòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari