Onda denuncia que el deute de Generalitat i Govern ascendirà als 200 euros per onder durant 2020

Onda denuncia que el deute de Generalitat i Govern ascendirà als 200 euros per onder durant 2020
09/08/2020 -

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Salvador Aguilella, ha denunciat que el deute de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya aconseguirà durant aquest any els 200 euros per onder si aquestes administracions no comencen a pagar el que ens deuen. El càlcul respon a un informe de la Intervenció Municipal en el qual alerta sobre una previsió de dèficit de 4.964.261 euros a final d’any en cas que totes dues administracions no salden els seus deutes amb Onda.

Hui dia el govern autonòmic deu a tots els onders la inversió completa del Pla Edificant, que està assumint ara l’Ajuntament per a poder dur a terme les reformes dels centres educatius, i que ja ha superat els 774.936,11 euros de deute. Aquestes xifres es veuran incrementades amb l’inici en les pròximes setmanes de les obres d’ampliació de l’Institut, que ja s’han adjudicat per 4,7 milions d’euros.

A més d’altres pagaments pendents corresponents a les àrees d’ocupació, serveis socials o igualtat. Per exemple, enguany l’Ajuntament d’Onda ja ha pagat 650.000 euros de despeses de programes que són 100% de competència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que s’estan prestant per l’administració local. Per part seua, l’Estat arribarà als 1,9 milions d’euros de deute pels fons europeus aprovats per a Onda en el Pla EDUSI, però que encara no ha començat a pagar.

“Aquest deute que portem mesos incrementant a Onda arribarà a produir un greu desequilibri econòmic en les arques municipals si no se salda, i especialment en un moment tan sensible com aquest i amb la crisi que ens aguaita. Si Sánchez i Puig volen ajudar als ajuntaments en aquesta crisi el millor que poden fer és pagar el que deuen, ja ens encarregarem des dels consistoris a destinar eixos diners als serveis i iniciatives que sol·liciten i mereixen els nostres veïns”, ha apuntat Aguilella.

L’edil també ha afegit que “i ara aquest problema es veu agreujat amb la imposició del Govern de requisar els romanents de tresoreria dels ajuntaments per a finançar-se. No sols no paguen el que deuen als onders, sinó que ara volen deixar-los sense els seus estalvis”.

Inversió i ocupació

Malgrat aquesta situació, l’Ajuntament d’Onda està duent a terme actuacions per a sumar noves oportunitats econòmiques, atraure més inversions i generar ocupacions. El Pla d’Impuls als Autònoms, amb ajudes de fins a 2.400 euros; el Pla de millora de la competitivitat de les àrees industrials; el programa d’ocupació Nova Oportunitat; o la baixada d’impostos de fins a un 15% durant aquesta legislatura són algunes de les accions que el govern municipal, liderat per l’alcaldessa, Carmina Ballester, està executant a fi de dinamitzar l’economia ondera, obrir noves oportunitats d’inversió i afavorir la consolidació de llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari