Onda i FACSA garanteixen el subministrament d'aigua potable a les famílies més vulnerables

Onda i FACSA garanteixen el subministrament d'aigua potable a les famílies més vulnerables
22/04/2021 -

Carmina Ballester, alcaldessa de l’Ajuntament d’Onda i Enrique Gimeno, president de FACSA, empresa gestora del servei de proveïment d’aigua potable en el municipi, han renovat el conveni de col·laboració amb el qual totes dues entitats conjuminen esforços per a combatre la pobresa energètica a Onda.

La iniciativa, que es va posar en marxa en 2016, té per objecte agilitar la concessió d’ajudes econòmiques d’emergència social a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, amb motiu dels deutes contrets en relació amb el subministrament d’aigua potable. D’aquesta manera, es persegueix garantir el subministrament a totes les llars de la localitat, especialment als més vulnerables.

En aquest sentit, FACSA es compromet a facilitar la forma de pagament de les ajudes municipals que siguen acordades per l’Ajuntament d’Onda, així com a deixar en suspens el tall de subministrament d’aigua des del moment en què es reba la comunicació per part dels tècnics dels Serveis Socials Municipals que l’usuari del servei està subjecte a una ajuda sobre aquest tema.

Sobre aquest tema, Carmina Ballester ha explicat que “l’accés a l’aigua potable ha de ser un dret de tots els ciutadans, sense distincions, per això des d’aquest govern municipal i l’empresa gestora prioritzem la responsabilitat social que ningú es quede sense aquest servei bàsic”.

Per part seua, Gimeno ha assegurat que “amb aquest conveni es pretén que la gent puga continuar rebent el servei d’aigua corrent perquè és un compromís de l’empresa estar al seu costat en aquests moments”.

Seguint així amb la política d’ajudes a les persones més necessitades de la localitat, Onda se suma a la llista d’ajuntaments que, en col·laboració amb FACSA, han posat en marxa iniciatives per a combatre la pobresa energètica a la província.

Pacte social

Cal recordar que en el document del pacte ‘Tots per Onda’, aprovat en Ple per unanimitat de tots els grups polítics, també es van reflectir altres importants mesures socials com la línia de 200.000 euros d’ajudes famílies; l’ampliació dels convenis amb Creu Roja i Càritas fins als 88.000 euros; l’ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària individualitzada per a majors, dependents, i sanitaris que resideixen a Onda; o l’habilitació de cinc habitatges per a ús social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari