Onda demana al Govern que rebaixe l'IVA al 10% de les perruqueries i estètiques

El grup popular presentarà una moció en el pròxim Ple perquè el Govern rectifique i ajude a aquest sector imprescindible

Onda demana al Govern que rebaixe l'IVA al 10% de les perruqueries i estètiques
10/07/2021 -

L’equip de govern d’Onda defensarà en el Ple del pròxim dimecres una moció de suport al sector de les perruqueries i estètiques en la qual s’insta el Govern d’Espanya que aplique l’IVA reduït del 10% a aquests professionals, els qui han exercit una labor fonamental durant la pandèmia i, no obstant això, han sigut oblidats en les ajudes estatals.

A més, l’alta pressió fiscal que pateixen, unit a l’encariment de la llum i la quota d’autònoms, ha tingut com a conseqüència que, segons dades aportades pel mateix sector, tancaren 10.464 salons de perruqueria i estètica, deixant a més de 52.000 persones sense treball. Es tracta de la desaparició del 21,8% del sector de la imatge personal i del 48,1% dels empleats que d’ell depenien. A la província de Castelló han desaparegut 225 empreses, fins a reduir el número a 1.100 en tota la província, micropimes en la seua pràctica totalitat.

“Des de l’Ajuntament d’Onda volem valorar i reconéixer l’esforç exercit pels professionals del sector de perruqueries i salons de bellesa i ajudar-los en la seua reivindicació de l’IVA reduït perquè no hagen de abaixar més persianes. Aquest incentiu fiscal és vital perquè puguen continuar exercint el seu treball amb tots els condicionants higiènics sanitaris que ve exigint la pandèmia”, ha destacat la portaveu del govern municipal, Elena Albalat.

Proposta vetada al Senat

Així mateix, el grup popular també insta el Govern d’Espanya a no vetar i donar suport a la proposició de llei impulsada pel Grup parlamentari popular al Senat a fi de modificar l’Apartat 1.2 de l’article 91 de la Llei 37/1992 de 28 de desembre, de l’impost sobre el Valor Afegit a fi que l’IVA de les perruqueries passe a ser del 10%. Després d’aprovar-se inicialment en la Cambra Alta, la presidenta va declarar la nul·litat de la votació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari