Onda implica la ciutadania en el seu compromís sostenible amb el Pulmó Verd com a peça clau

Onda implica la ciutadania en el seu compromís sostenible amb el Pulmó Verd com a peça clau
14/02/2024 -

En el marc del compromís d’Onda amb el desenvolupament sostenible, l’Ajuntament ha dut a terme la segona reunió presencial amb el grup d’acció local del programa URBACT amb actors clau com la Universitat Jaume I, Museu del Taulell, Cambra de Comerç i Onda Centre Comercial, entre altres. Es tracta d’una trobada crucial en el qual s’han compartit els avanços realitzats en el projecte del Pulmó Verd fins a la data i que ha servit com un espai vital d’intercanvi entre els membres del grup, consolidant la col·laboració i el treball en equip.

En línia amb la col·laboració intermunicipal, el consistori continua enfortint la seua col·laboració amb els municipis de la xarxa GreenPlace. Sota el lema “Let’s do it together”, aquestes col·laboracions es reforcen mitjançant reunions mensuals telemàtiques, proporcionant un espai vital per a l’intercanvi d’idees i la coordinació d’accions en matèria de sostenibilitat urbana.

En aquest sentit, el regidor de Projectes Europeus, Vicent Bou, ha ressaltat el compromís d’Onda a enfortir la col·laboració amb els municipis de la xarxa Greenpeace emfatitzant que “treballem en conjunt per a abordar desafiaments ambientals i impulsar projectes sostenibles com el Pulmó Verd”. “Reconeixem la importància de treballar units en pro de la sostenibilitat i estem compromesos a continuar avançant en aquesta direcció”, ha afegit.

Projectes verds

D’altra banda, una de les accions fonamentals dins del programa URBACT són les visites d’estudi a altres municipis de la xarxa. En aquest context, pròximament, els representants dels socis de la xarxa visitaran Onda i tindran l’oportunitat d’observar i aprendre de les bones pràctiques realitzades en desenvolupament urbà sostenible, amb un enfocament especial en la regeneració verda.

L’agenda inclou visites a l’àrea del Pulmó Verd, el Bosc Olímpic i els Horts Intergeneracionals. A més, els tallers es duran a terme en el Centre de Dia de l’ONG Quisqueya, que forma part del grup d’acció local, així com en la factoria cultural La Campaneta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari