Onda impulsa la creació de l'Alqueria Cultural i aprova noves bonificacions a empreses en l'IAE

Onda impulsa la creació de l'Alqueria Cultural i aprova noves bonificacions a empreses en l'IAE
03/05/2024 -

En sessió plenària, l’Ajuntament d’Onda ha aprovat per unanimitat l’inici dels tràmits per a la creació de l’Alqueria Cultural, amb la qual s’aconseguirà revitalitzar un espai degradat i fomentar el desenvolupament cultural. A més, s’ha dictaminat la concessió de bonificacions en l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) per a l’any 2024, com a part de la seua estratègia per a fomentar el creixement empresarial i econòmic en la localitat.

Igualment, s’han completat els tràmits finals necessaris per a habilitar la Casa del Conserge com a seu dels serveis d’emergència sanitària a Onda. D’esta manera, en resposta a la sol·licitud inicial dels representants sindicals de CSIF i CCOO de l’empresa d’ambulàncies CSA, s’ha assignat un entorn més idoni per als tècnics d’emergències sanitàries. Amb esta mesura, la disposició dels sanitaris en este lloc assegurarà unes condicions òptimes per a la seua labor, d’acord amb el compromís de millorar els serveis d’emergència.

En esta línia, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha ressaltat: “Este Ajuntament no es deté ni un segon i treballa 24/7 al servei dels onders i les nostres empreses. La gestió eficient és el senyal d’identitat d’este equip de govern i seguirem per este camí per a portar avant els grans projectes que mereix Onda”.

Alqueria Cultural

L’Alqueria Cultural representa un ambiciós projecte que pretén transformar un habitatge en desús en un centre d’oci familiar. Amb un enfocament en la cultura i l’entreteniment, es planeja dotar a l’espai d’una biblioteca infantil, on els més xicotets podran submergir-se en el món de la literatura des d’una edat primerenca.

La remodelació de l’habitatge no sols busca rescatar la seua esplendor arquitectònica, sinó també incorporar instal·lacions modernes per al gaudi de totes les edats. A més, albergarà una sala d’exposicions, que servirà com a plataforma per a artistes locals i nacionals, promovent així el talent i oferint als onders la millor cultura.

Bonificacions IAE

En paral·lel, l’Ajuntament ha donat llum verda a la concessió de bonificacions en l’Impost d’activitats Econòmiques per a l’any 2024 a sis expedients d’empreses onderes. Cal recordar que com a part del seu compromís amb el creixement empresarial i econòmic local, en 2023 es van atorgar estes bonificacions a set empreses del municipi amb un estalvi total de 33.883 euros.

Les bonificacions de l’IAE inclouen incentius per a empreses que implementen sistemes de cogeneració energètica, aquelles situades en àrees perifèriques i les que promouen la creació d’ocupació estable. Estes mesures reflectixen el compromís del consistori amb el desenvolupament sostenible, l’equitat econòmica i el benestar empresarial.

Premi TurisCOPE

D’altra banda, la regidora de Turisme, María Baila, ha traslladat als onders que l’emissora de ràdio COPE Castelló ha concedit a l’Ajuntament d’Onda el reconeixement al valor excepcional a la Torre de la Presó d’Onda en els VII Premis TurisCOPE de Castelló. Aquest premi ha sigut atorgat a l’edifici per la recuperació arquitectònica i del context històric, utilitzant noves tecnologies per a d’una manera didàctica, millorar els coneixements del visitant.

La Torre de la Presó, recentment habilitada com un nou recurs històric i cultural, ha rebut més de 5.000 visitants en el seu primer any d’obertura. Esta estructura medieval oferix una experiència única en explorar les reconstruccions de les masmorres, amb les seues arcades originals, reixes, portes de seguretat i argolles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari