Onda impulsa un pla de reactivació agrària per a combatre l'abandó dels camps

Onda impulsa un pla de reactivació agrària per a combatre l'abandó dels camps
19/06/2021 -

Segons dades del Sistema d’Informació Geogràfica Municipal (GIS), una quarta part de les terres del terme d’Onda es troben abandonades. Davant aquesta problemàtica, i en consens amb el Consell Agrari municipal, l’Ajuntament ha decidit actuar i està treballant en un pla de reactivació agrària en el terme per a combatre l’abandó dels camps.

Per a això, en primer lloc s’ha presentat al Consell Agrari, que es va reunir el divendres a l’Ajuntament, el diagnòstic de l’estat de les terres del terme municipal després de dur a terme un estudi per al qual s’ha emprat la tecnologia de geolocalització amb la finalitat de generar informació geogràfica útil amb la qual treballar, a partir d’ara, en un pla d’acció per a fomentar la cultura agrícola i evitar l’abandó de terres. Un altre de les utilitats d’aquesta tecnologia és el geolocalitzada de les parcel·les que sol·liciten la crema agrícola.

En el Consell, els representants dels agricultors també van tindre l’oportunitat de realitzar peticions al consistori com la millora de la senyalització en els camins o el reforç de la vigilància.

Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica, María Baila, ha destacat que “des de l’Oficina Agrària estem treballant per oferir el millor servei i fomentar la cultura agrícola entre els joves onders. Som un poble de tradició agrícola i és necessari invertir en les millors eines per a aconseguir que el sector primari torne a ser una font d’oportunitats per a molts veïns”.

L’objectiu final de l’Ajuntament és aconseguir la certificació com a organisme de gestió de xarxa d’acord amb la Llei d’Estructures Agràries.

Oficina agrària

Així mateix, des de l’Oficina Agrària Municipal s’ofereixen diversos serveis a l’agricultor com a assessorament i tramitació d’ajudes al sector primari. D’altra banda, el govern municipal continua atenent les demandes dels agricultors i continua amb l’asfaltat i neteja dels camins rurals. En el que portem d’any ja s’han arreglat 12 camins i s’han esbrossat un total de 21.

Cal recordar que tots els agricultors i emprenedors poden acudir a l’Oficina Agrària per a sol·licitar informació i realitzar qualsevol consulta, o bé telefonar al 666 044 442 o escriure al correu electrònic oficinaagraria@onda.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari