Onda inaugura el pioner curs en Seguretat i Primers Auxilis en Festejos Taurins

Onda inaugura el pioner curs en Seguretat i Primers Auxilis en Festejos Taurins
16/02/2024 -

Amb el propòsit d’elevar la seguretat i atenció en esdeveniments taurins, l’Ajuntament d’Onda ha iniciat el primer curs especialitzat en seguretat i primers auxilis destinat a col·laboradors taurins. La inauguració ha comptat amb la presència destacada de l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, i el director general d’Interior, Arturo Alepuz, entre altres autoritats.

En la seua intervenció, Ballester ha ressaltat que “és indispensable invertir en seguretat, prevenció i formació perquè cada festeig es puga gaudir al màxim, sense incidents, i dedicar tots els esforços a posar en valor totes les coses bones que ens aporta: generació d’oportunitats, ingressos econòmics per als pobles, llocs de treball per al sector, posada en valor de les nostres tradicions, foment de la germanor o de l’orgull de pertinença a una terra única”.

Per part seua, la consellera ha apuntat que “Onda és un dels municipis de la Comunitat Valenciana on més festejos se celebren. L’any passat van celebrar 235 festejos. I la seguretat és molt important i d’aquí ve que estiguem recolzant la iniciativa de l’Ajuntament d’Onda de celebrar un curs sobre seguretat i primers auxilis en els festejos taurins. El nostre compromís és defensar i donar suport a les nostres tradicions, però sempre dotant-les d’un marc de seguretat que considerem imprescindible”.

El regidor de Festes i Tradicions, Sergio Puig, ha donat la benvinguda als assistents destacant la importància d’aquest curs en la necessitat de garantir la seguretat i la correcta atenció en situacions d’emergència durant els festejos taurins. “Amb aquesta formació, busquem enfortir la capacitat de resposta i actuació dels col·laboradors en esdeveniments taurins, promovent així un entorn més segur i preparat”, va afirmar Puig.

Curs festejos taurins

Aquest curs, dissenyat per a brindar formació integral als col·laboradors onders en els esdeveniments taurins, es durà a terme els dies 16, 17 i 19 de febrer, en horari de 9 a 14 i de 15.30 a 20.30 hores, a la sala La Cassola. La duració total del curs és de 5 hores i serà impartit per la Policia Local d’Onda en col·laboració amb l’empresa de formació sanitària Emerforma.

El programa del curs abasta diversos mòduls essencials, incloent-hi la introducció a l’anatomia i fisiologia cardiopulmonar, la normativa autonòmica dels bous al carrer, la reanimació cardiopulmonar bàsica, la desfibril·lació semiautomàtica externa, l’avaluació teòrica i pràctica, així com l’anatomia bàsica i les actuacions en primers auxilis.

Homenatge al bou al carrer

En aquesta línia de posar en valor la tradició taurina, l’Ajuntament va anunciar ahir, dins del pla d’embelliment urbà Onda Bonica, una escultura única en homenatge al bou al carrer que elaboraran, mitjançant trencadís ceràmic, els usuaris del Centre Ocupacional El Molí. Es tracta d’una petició històrica per part de l’afició taurina d’Onda que l’equip de Carmina Ballester ha escoltat i assumit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari