Onda incorpora l'educació en igualtat per a l'alumnat de l'Escoleta d'estiu

La unitat d’igualtat de l’Ajuntament ha dissenyat diversos jocs coeducatius per a promocionar la igualtat de gènere

Onda incorpora l'educació en igualtat per a l'alumnat de l'Escoleta d'estiu
15/07/2021 -

La unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda ha dut a terme, per primera vegada, una intervenció socioeducativa per a l’alumnat de l’Escoleta d’estiu amb la finalitat de conscienciar i educar en igualtat a través de diversos tallers i jocs. Així, les professionals del servei, promotora i agent d’igualtat, realitzaran diferents sessions durant els mesos de juliol i agost en l’escoleta que s’imparteix en el CEIP Baltasar Rull.

Aquests jocs es troben dins del projecte ‘Jocs Quins bona ONDA!‘ amb el qual es pretén, d’una forma amena i divertida, promocionar la igualtat de gènere entre la infància i joventut. En l’Escoleta es treballarà la igualtat en dos nivells: educació infantil, on es realitzarà el taller de xapes ‘Què vols ser de major?’ per a trencar amb les professions estereotipades, i educació primària, on l’alumnat aprendrà amb un taller lúdic-participatiu titulat ‘Un camí animat‘. Es tracta d’una versió modificada del joc popular ‘L’Oca’- mitjançant el qual s’aprenen valors socials igualitaris, com per exemple la corresponsabilitat, a través de pel·lícules i sèries d’animació infantil.

La regidora d’Igualtat, Elena Albalat, ha explicat que “des del govern municipal tenim molt clar que és fonamental conscienciar i educar en igualtat als xiquets i xiquetes des d’edats primerenques perquè cresquen en igualtat de drets i oportunitats. Només així aconseguirem créixer com a societat i posar fi a les discriminacions per gènere que encara patim hui”.

En tot moment, els tallers han estat supervisats per la promotora d’Igualtat de l’Ajuntament en col·laboració dels monitors de l’Escoleta per a garantir que l’activitat siga segura i complisca amb tots els protocols anti-Covid.

Xarrades amb la Policia Local

D’altra banda, pròximament també es realitzaran xarrades a càrrec de la Policia Local amb el propòsit que els més xicotets puguen conéixer les labors dels agents així com unitats com la canina i la de vigilància amb Dron.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari