Onda inicia la Càtedra CAFO de l'UJI per a brindar els beneficis de l'activitat física a pacients oncològics

Onda inicia la Càtedra CAFO de l'UJI per a brindar els beneficis de l'activitat física a pacients oncològics
12/02/2024 -

L’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano Ramos de la Universitat Jaume I, ha iniciat un programa dirigit a promoure els beneficis de l’exercici físic per a pacients oncològics en totes les etapes de la malaltia. Este projecte que acaba de donar inici en les instal·lacions esportives municipals, cerca millorar la qualitat de vida dels pacients d’Onda i de la comarca, oferint servicis i activitats especialitzades sense necessitat de desplaçaments.

La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia (CAFO) té com a missió principal fomentar la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de l’activitat física i l’oncologia, així com brindar atenció assistencial als pacients afectats per esta malaltia. Este projecte conjunt entre l’Ajuntament d’Onda i la CAFO reflectix un compromís significatiu amb la salut i el benestar dels onders. La pràctica regular d’exercici físic ha demostrat ser beneficiosa per als pacients oncològics, contribuint a millorar el seu estat físic, emocional i psicològic abans, durant i després dels tractaments.

En esta línia, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat que “este pla constituïx un pas crucial cap a la millora de l’atenció integral als pacients oncològics d’Onda i de la comarca, generant un impacte significatiu en la salut dels nostres veïns, així com aprofundir en el coneixement dels tractaments més efectius per a esta malaltia”.

Banc de perruques

D’altra banda, cal recordar que els onders que patisquen una malaltia oncològica i que estiguen en tractament amb quimioteràpia ja poden sol·licitar les ajudes, que ha impulsat l’Ajuntament al costat de l’Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per a la compra de pròtesis capil·lars.

L’objectiu d’esta iniciativa és alleujar la càrrega econòmica a les famílies que han de realitzar un desemborsament important per a la compra de perruques. La quantia de l’ajuda, que es regularà en funció del nivell de renda, podrà ascendir fins als 1.000 euros per pacient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari