Onda inicia la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible sustentat en la participació ciutadana

Onda inicia la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible sustentat en la participació ciutadana
02/05/2021 -

L’Ajuntament d’Onda iniciarà al maig la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a través d’un pla de participació ciutadana en el qual els veïns podran decidir les noves formes de desplaçament, sobre la base de l’accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida.

Per  això, en primer lloc, es realitzarà un diagnòstic de la situació actual per al qual es consultarà, a través de tallers participatius, enquestes i bústia de suggeriments, a tots els agents implicats com són vianants, comerciants, taxistes, ciclistes, associacions de veïns, transportistes, associacions de discapacitats, policia, polítics i tècnics municipals. Des del consistori també s’habilitarà un correu electrònic i una web per a informar la ciutadania de tot el procés, a més de llançar una campanya informativa.

L’objectiu final és reduir l’ús del cotxe dins d’Onda, la qual cosa comportarà la disminució de nivells de soroll, contaminació atmosfèrica, accidents i consum d’energies no renovables; millorar l’accessibilitat als carrers i places; recuperar espai públic per al veí; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per això es consensuaran accions a curt, mitjà i llarg termini, fins a huit anys vista.

Sobre aquest tema, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha manifestat que “entre tots farem una ciutat més accessible, sostenible i oberta a totes les maneres de transport. Per això convidem a tots els veïns i associacions a aportar idees i suggeriments per a la nova ciutat que volem deixar a les pròximes generacions”.

Aposta per la participació

En paral·lel, cal recordar que durant l’últim any l’Ajuntament d’Onda ha dut a terme altres processos participatius per a tirar avant projectes com el pla d’acció Onda 2030, el pla local de gestió de residus, la campanya ‘Onda barri a barri’ o els pressupostos generals, on es van incloure més de cent propostes veïnals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari