Onda obri la inscripció per al servei d'Escola Oberta en tots els centres educatius

El passat curs 200 famílies van utilitzar aquest sistema per a afavorir la conciliació abans i després de la jornada escolar

Onda obri la inscripció per al servei d'Escola Oberta en tots els centres educatius
10/08/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ja ha obert les inscripcions per al servei d’Escola Oberta 2021/22 que presta en tots els centres educatius d’infantil i primària de la ciutat, tant públics com concertats. Així, les famílies ja poden tramitar la sol·licitud, bé via seu electrònica amb certificat digital o bé presencialment amb cita prèvia en el SAT, per a aquesta iniciativa que persegueix afavorir la conciliació abans i després de la jornada escolar.

El servei s’ofereix des de primer d’infantil a sisé de primària, en horari d’entrada des de les 7.30 a les 9 hores, i inclou el desdejuni. A la vesprada, l’Escola Oberta acollirà als alumnes durant dues hores, depenent de l’horari d’eixida de cada centre, i inclou el berenar. Durant aquest temps extra els xiquets i xiquetes realitzaran activitats de repàs i suport al temari escolar, així com jocs i activitats temàtiques. Durant el curs passat 200 famílies van utilitzar aquest servei.

Sobre aquest tema, l’edil d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha destacat que “enguany hem augmentat la inversió per a incloure també el servei de matinera en els dos centres educatius concertats. Una vegada més des d’aquest govern municipal volem estar al costat de les famílies i facilitar-los l’educació dels seus fills”.

Tota la informació sobre l’Escola Oberta es pot consultar en l’àrea d’Educació de la web municipal www.onda.es. El cost general del servei és de 30 euros per mes complet i fill, amb descomptes per al segon germà així com perquè inclouen importants descomptes per al segon fill matriculat així com per a famílies monoparentals, d’acolliment, educadora o nombroses.

Xec escola infantil

D’altra banda, l’Ajuntament, un any més, ha reeditat la iniciativa ‘Xec escola infantil‘ amb la qual destinarà 148.500 euros per a ajudar a facilitar la conscienciació laboral i familiar. Així, el govern municipal ja ha obert el termini de sol·licitud d’aquesta línia d’ajudes mitjançant la qual els progenitors podran rebre fins a 100 euros mensuals per xiquet escolaritzat, de 0 a 3 anys, en els centres infantils de la ciutat.

Tal com es va comprometre l’alcaldessa, Carmina Ballester, l’Ajuntament ha incrementat l’aposta per la conciliació i ha augmentat un 20% la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i ha duplicat l’import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació. A més en aquesta convocatòria es doblega també l’aposta per a les famílies nombroses, que també es beneficiaran de l’import de 100 euros per mes i xiquets. El termini per a sol·licitar les ajudes en el període ordinari és de 20 dies hàbils a partir del 23 de juliol i es pot realitzar a través de la seu electrònica municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari