Onda licita el projecte de remodelació de la presó del segle XVI per a sumar un nou atractiu turístic i cultural

Onda licita el projecte de remodelació de la presó del segle XVI per a sumar un nou atractiu turístic i cultural
14/05/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha publicat la licitació del projecte de rehabilitació de l’edifici que albergava l’antiga presó d’Onda, construïda en el segle XVI i situada en una de les places més emblemàtiques de la ciutat, com és la Font de Dins.

L’actuació contempla la remodelació interior, enlleïment de les parets i la substitució de la coberta, a més de la reposició de cadenes i altres elements característics de la presó. També es durà a terme la sonorització de l’espai i s’instal·larà un modern sistema d’il·luminació per a fer més atractiva la visita turística.

L’edifici està format per dues construccions adossades que estan connectades a partir de la planta segona. En una d’elles es troben les cel·les i la torre del rellotge, mentre que l’altra és de tipologia residencial, amb façana a la plaça de l’Almodí. Els espais que es destinaran a zona museística són la planta primera de la construcció de tipologia residencial, la segona planta per complet i la tercera planta de la torre del rellotge.

“Amb aquesta actuació recuperem un emblema patrimonial d’Onda i complim l’objectiu és sumar un nou recurs turístic i cultural a la ciutat per a complementar l’experiència única al visitant”, ha apuntat l’edil de Promoció Econòmica, Maria Baila, qui serà l’encarregada de presentar el projecte dijous que ve 20 de maig en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid.

Les empreses interessades a escometre l’obra, amb un pressupost de licitació de 120.000 euros, disposen fins al pròxim 1 de juny per a presentar les seues propostes a través de la seu electrònica. El projecte, que estima un termini d’execució de quatre mesos, es pot consultar en el Perfil del Contractant.

Edifici amb història

Aquest edifici, donades les seues característiques constructives i arquitectòniques, respon a la tipologia pròpia de torre medieval. És molt probable que a l’origen albergara la Casa de la Vila en el qual residia la cort de Justícia, autoritat de major rang en el municipi que complia competències molt diverses, diferents a les d’un alcalde actual, sota la jurisdicció del qual es trobaven les presons del municipi, pel seu rang de jutge.

El museu comptarà amb dos vessants clarament diferenciats, d’una banda la col·lecció permanent sobre la història de la vila d’Onda com a eix vertebrador de la visita i, d’altra banda, la visita als espais carceraris i la torre del rellotge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari