Onda lluita contra l'abandó escolar amb un programa específic que els guia a escala personal i professional

Durant 5 mesos, 12 joves reben tallers d’assessorament i motivació per a trobar una segona oportunitat

06/02/2024 -

Els joves d’Onda que van optar per deixar els seus estudis i no compten amb ocupació, ara tenen una segona oportunitat gràcies al programa “JOOP, Jove Oportunitat”. En este programa, una coach aptitudinal especialitzada acompanyarà a dotze joves d’entre 16 i 21 anys durant huit mesos per a guiar-los en aspectes personals i professionals, amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar el seu projecte de vida.

El projecte compta amb el cofinançament de l’Ajuntament d’Onda, la Unió Europea i l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ). A través de la preparació acadèmica, els joves d’Onda podran preparar-se per a completar els seus estudis de Formació Professional de Grau Mitjà o per a obtindre el graduat escolar, segons corresponga. A més, faran visites a empreses que oferixen pràctiques en els Graus de Formació Professional per a aconseguir una comprensió directa de les rutines i sistemes de treball.

El programa inclou tallers d’assessorament i motivació impartits per pedagogs i monitors experts en coaching per a joves i adolescents. JOOP s’enfocarà tant en l’orientació grupal com en la individual, permetent conéixer millor a cada jove, així com la seua situació, temors, preocupacions i objectius.

El regidor de l’àrea de Joventut, Daniel Álvaro, ha comentat sobre aquest tema: “El programa JOOP brinda orientació a joves que van deixar els seus estudis”. “És fonamental oferir-los oportunitats concretes perquè puguen trobar el seu camí i desenvolupar el seu potencial. És per això que estem compromesos a brindar-los el suport necessari per al seu futur”, ha afirmat.

Aula Mentor

Per a impulsar la formació i el creixement professional dels ondenses, l’Ajuntament oferix l’Aula Mentor, una plataforma que brinda l’oportunitat als veïns d’Onda d’obtindre certificacions que poden ser fonamentals per a millorar les seues perspectives laborals.
Esta iniciativa proporciona una sala equipada amb ordinadors, permetent als participants accedir a una varietat de cursos impartits en línia. La inscripció es realitza de manera presencial en el Casal Jove. Els interessats poden optar per inscriure’s en cursos individuals o seguir un itinerari que incloga diversos cursos, els quals podran convalidar-se més tard per assignatures de programes de formació professional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari