Onda inicia les obres del Pla d'Accessibilitat per a acabar amb les barreres arquitectòniques

Onda inicia les obres del Pla d'Accessibilitat per a acabar amb les barreres arquitectòniques
07/12/2022 -

Els carrers d’Onda seran accessibles en un 94% en finalitzar l’any, millorant quasi 20 punts l’actual percentatge del 75%. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Carmina Ballester, davant l’inici de les obres del Pla d’Accessibilitat que comprén 20 noves actuacions i una inversió total de 281.889 euros.

El Pla d’Accessibilitat Municipal manté l’objectiu d’acabar amb les barreres arquitectòniques de la ciutat i té en compte les peticions dels onders, que demandaven zones de pas rebaixades i millores en el paviment de diversos punts del centre i la perifèria de la població.

Ballester ha assenyalat que “tots els onders i visitants, independentment de la seua condició física, mereixen passejar per la ciutat amb les mateixes condicions, sense barreres arquitectòniques i amb total seguretat. Continuem treballant per convertir Onda en una ciutat més inclusiva i agradable per a viure”. La primera edil també s’ha compromés a aconseguir el 100% d’accessibilitat per a Onda al llarg de la pròxima legislatura.

En concret, les actuacions per a adaptar les voreres en pas de vianants s’executaran en l’encreuament dels carrers Herminia Lander i Avinguda Anselmo Coyne; encreuament dels carrers Cervantes, L’Ecce Homo, Mare de Déu del Carme i Sant Elías; encreuament dels carrers Verge dels Àngels / Accés a Església; carrer Ros d’Orsins en trobada amb carrer Cervantes; carrer Ausiàs March en trobada amb carrer Cervantes; carrer Ros D’Orsins en la trobada amb carrer Sant Blai; tres actuacions al carrer Sant Blai; carrer Ausiàs March en la trobada amb carrer Sant Blai; carrer Sant Bernardo en la trobada amb carrer Sant Blai; carrer Crist Obrero en trobada amb carrer Riu Túria; quatre actuacions en carrer Rio Millars; carrer Alzira en trobada amb carrer Riu Millars; carrer Ceramista Abad en trobada amb carrer Riu Millars; i carrer El Molí en trobada amb carrer Vallat.

Voreres més accessibles

Les actuacions començaran amb la demolició de les voreres actuals. Les noves tindran una base de formigó xapada amb rajoles hidràuliques del mateix material. Totes elles comptaran també amb paviment senyalitzador de rajoles de botó amb bandes longitudinals de color roig.

Aquestes remodelacions compleixen l’objectiu que els vianants amb dificultats de mobilitat siguen més autònoms i guanyen en seguretat en els seus passejos per la ciutat. Les zones per als vianants de les vies seran cada vegada més accessibles per als onders i serviran per a evitar accidents.

El mapa interactiu amb totes les actuacions es pot consultar en https://bit.ly/3fxlnox

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari