Més seguretat en els actes taurins: Onda prepara un nou sistema per als seus tancaments

La regidora de Cultura i Festes, María Prades, ha destacat que “la protecció dels espectadors dels festejos taurins és una prioritat en la setmana de la Fira”

Més seguretat en els actes taurins: Onda prepara un nou sistema per als seus tancaments

Més seguretat en els actes taurins. Aquest és l’objectiu amb el qual l’Ajuntament d’Onda avança en l’organització dels tancaments taurins de la seua Fira 2022, en la qual, a més de la creació d’una nova figura, també hi haurà novetats en les instal·lacions.

Així ho ha explicat el consistori després de la reunió entre la junta de festes, representants de les penyes organitzadores de bous, emboladores i pastors del passat 31 d’agost. I és que des de principi d’any, set persones han mort durant la celebració d’aquests actes en la Comunitat Valenciana.

Coordinador de corrals

Així, Onda es prepara per ala seua fira amb la creació d’una nova figura en els actes: el coordinador de corrals. L’encarregat de realitzar les seues funcions serà el llorejat retallador Sergio Delgado, una de les màximes figures de la retallada, qui estarà en contacte amb els responsables de cada penya organitzadora.

S’encarregarà de professionalitzar la part de torils i estarà connectat en tot moment amb la Policia Local per a actuar amb rapidesa.

Noves infraestructures

L’última de les novetats confirmada pel consistori és la instal·lació d’un nou clos, que facilita l’accés als serveis d’emergència, permetent l’entrada a vehicles grans que puguen ser necessaris per a atendre ferits si n’hi haguera.

El Consistori col·locarà noves barreres amb ancoratge al sòl, fusta amb reforç metàl·lic i perfils estructurals per a poder celebrar els festejos taurins amb la seguretat més gran possible.

Sobre aquest tema, la regidora de Cultura i Festes, María Prades ha manifestat la seua “satisfacció per comptar amb un clos modern, amb la millor tecnologia possible per a aquesta mena d’esdeveniments”. L’edil ha assegurat que “la protecció dels espectadors dels festejos taurins és una de les nostres prioritats en la setmana de Fira. Volem fer tot el que siga a la nostra mà perquè els tancaments tinguen la màxima seguretat”.

A més, en la Fira d’Onda es continuarà comptant amb un ampli dispositiu de seguretat que vetlarà perquè cap menor accedisca al recinte taurí durant els festejos. Així mateix, s’ha sol·licitat la implicació de les penyes que embolen bous per a complir amb tots els horaris i protocols pertinents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari