Onda obri un servei d'activitat física per a pacients oncològics a través de la Càtedra CAFO de l'UJI

Onda obri un servei d'activitat física per a pacients oncològics a través de la Càtedra CAFO de l'UJI
08/02/2024 -

En un esforç conjunt per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics, l’Ajuntament d’Onda i la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano Ramos de la Universitat Jaume I posaran en marxa un nou programa amb l’objectiu de promoure els beneficis de l’esport en totes les etapes del càncer. Esta iniciativa arrancarà la setmana vinent en les instal·lacions esportives municipals i està dirigida a pacients d’Onda i comarca, els qui podran accedir a servicis i activitats especialitzades sense necessitat de traslladar-se.

La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia (CAFO) té com a missió principal fomentar la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de l’activitat física i l’oncologia, així com brindar atenció assistencial als pacients afectats per esta malaltia. Este projecte conjunt entre l’Ajuntament d’Onda i la CAFO reflectix un compromís significatiu amb la salut i el benestar dels ondenses. La pràctica regular d’exercici físic ha demostrat ser beneficiosa per als pacients oncològics, contribuint a millorar el seu estat físic, emocional i psicològic abans, durant i després dels tractaments.

Es tracta d’un pas important cap a la millora de l’atenció integral als pacients oncològics, promovent un enfocament multidisciplinari que aborda tant els aspectes mèdics com els relacionats amb el benestar general.

En esta línia, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat que “este pioner pla demostra que si conjuminem talent, com el de professionals de la salut de l’Hospital Provincial i experts en activitat física i esport de l’UJI, podem revertir-ho en un major benefici en la salut dels nostres veïns i aprendre més sobre els millors tractaments per a esta malaltia”.

Banc de perruques

D’altra banda, cal recordar que els ondenses que patisquen una malaltia oncològica i que estiguen en tractament amb quimioteràpia ja poden sol·licitar les ajudes, que ha impulsat l’Ajuntament al costat de l’Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per a la compra de pròtesis capil·lars. L’objectiu d’esta iniciativa és alleujar la càrrega econòmica a les famílies que han de realitzar un desemborsament important per a la compra de perruques. La quantia de l’ajuda, que es regularà en funció del nivell de renda, podrà ascendir fins als 1.000 euros per pacient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari