Onda suma la participació dels centres escolars en la plantació d'arbres del Bosc Olímpic

Onda suma la participació dels centres escolars en la plantació d'arbres del Bosc Olímpic
31/01/2024 -

Els centres escolars d’Onda es bolquen amb la plantació d’arbres del Bosc Olímpic com a mesura contra la contaminació. En aquesta ocasió, acompanyats del regidor de l’àrea de via pública i gestió urbana, Vicente Ramón, els alumnes d’infantil 5ºA i infantil 5ºB del col·legi Verge del Carme han pogut plantar noves unitats d’espècies autòctones que se sumen a les aportacions ja realitzades pel Comité Olímpic, veïns i empreses onderes.

Aquests arbres no sols seran part del Bosc Olímpic, sinó que també contribuiran a contrarestar les emissions de CO₂ i actuaran com una pantalla verda entre el parc industrial i les zones de cultiu de cítrics. Per a participar en aquest projecte, tant particulars com empreses i col·legis poden inscriure’s en el formulari de l’Ajuntament (https://bit.ly/3kydmzz) i contribuir plantant arbres.

En aquesta línia, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha ressaltat: “El Bosc Olímpic és un llegat sostenible per a les generacions esdevenidores i la participació activa dels col·legis d’Onda reflecteix el compromís d’educar als més xicotets en la importància de la preservació del medi ambient”. “En plantar noves unitats d’espècies autòctones, els alumnes no sols contribueixen a la creació d’aquest llegat verd, sinó que també es converteixen en guardians del compromís amb la sostenibilitat”, ha afegit.

Iniciativa sostenible

La iniciativa del Bosc Olímpic Espanyol és una actuació del Comité Olímpic Espanyol (COE) juntament amb Banc Santander, Soci Global de l’Estratègia de Sostenibilitat del COE. La iniciativa té el seu origen en l’acció i compromís adquirit per Banc Santander i COE durant els JJOO de Tòquio per a realitzar una acció de compensació de petjada de carboni en funció de les medalles i diplomes obtinguts per la Delegació Espanyola en els JJOO de Tòquio.

El COE ha seleccionat Onda i altres quatre municipis espanyols per a la plantació d’aquests boscos, com a part d’un esforç conjunt per a compensar les emissions de carboni dels desplaçaments dels atletes olímpics. La ubicació estratègica del Bosc Olímpic, situat en una parcel·la d’aproximadament 30.000 m² entre hortes de cítrics i naus industrials en els camins Miralcamp i Corral de Diago, subratlla la seua importància com un projecte col·laboratiu del Comité Olímpic Espanyol (COE) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), amb el suport del Banc Santander.

S’espera que el Bosc d’Onda, amb la plantació de 400 oliveres, 400 garroferes, 85 alzines i 15 freixes, absorbisca fins a 134 tones de CO₂, consolidant així la seua contribució a la sostenibilitat ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari