Perruqueries, estètiques, floristeries i tallers ja poden sol·licitar el Pla 'Nou Impuls' d'Onda

Perruqueries, estètiques, floristeries i tallers ja poden sol·licitar el Pla 'Nou Impuls' d'Onda
05/11/2021 -

Les perruqueries, salons d’estètica, floristeries i tallers de reparació de vehicles, motocicletes i bicicletes d’Onda ja poden sol·licitar la nova línia d’ajudes que ha posat l’Ajuntament per als sectors que van ser oblidats durant la pandèmia. Així, des de hui mateix, després de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província, ja es poden presentar en un termini de deu dies naturals les sol·licituds a través de la seu electrònica del consistori. Les bases completes es poden consultar tant en el BOP com en la web municipal www.onda.es

L’alcaldessa, Carmina Ballester, al costat del regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ja van presentar al juliol aquest pla ‘Nou Impuls’ dirigit específicament a aquests sectors i que comptarà amb una inversió per part del govern municipal, cofinançat també per la Diputació de Castelló, de 380.000 euros que es distribuiran en ajudes que oscil·laran entre els 2.000 i 4.000 euros per beneficiari. Així mateix, els tècnics de l’Ajuntament contactaran individualment amb les gestories i establiments que complisquen els requisits per a informar-los i ajudar-los a tramitar l’ajuda.

“Després d’escoltar les justes queixes de comerços onders que no han optat a ajudes decidim actuar des del govern municipal per a ajudar-los a tirar avant. La pandèmia ens ha ensenyat que aquesta societat necessita governs àgils, útils i eficients amb capacitat per a actuar quan vénen dies foscos, per això tot l’equip tècnic i polític d’aquest Ajuntament es va deixar la pell, treballant a contrarellotge, per a posar en marxa aquestes subvencions tan necessàries que, després de sis mesos, per fi la Diputació ha disposat la seua part”, ha comentat Ballester.

Els sol·licitants hauran d’acreditar, entre altres punts, el nombre de treballadors de l’empresa, les despeses corrents incorregudes des del mes d’abril de 2020, el compliment de les obligacions tributàries i declaració responsable de destinar l’import de l’ajuda a fi d’aquest Pla.

2 milions en ajudes directes

Després de ser pioners en la posada en marxa d’ajudes a autònoms, comerços i empresaris durant la pandèmia, amb una inversió d’un milió d’euros, tot seguit el consistori va activar el Pla Supera, amb 300.000 euros extra, per a ajudar als negocis que van haver de tancar per rebrots de Covid. A més de les ajudes parèntesis dotades amb 710.000 euros. A aquests tres plans li va seguir el Pla Resistir i la iniciativa del bo ‘Més Comerç’, amb un pressupost de 250.000 euros i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de 25.000 bons descompte per valor de 10 euros, dels quals ja s’han canviat quasi tots.

En total, l’Ajuntament suma més de 2,6 milions d’euros dirigits específicament a ajudar els empresaris, comerciants i autònoms a superar aquesta greu crisi i mantindre les seues persianes alçades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari