Deu ondenses amb diversitat funcional es formen a l'Ajuntament gràcies al Pla d'Ocupació Nova Oportunitat

Deu ondenses amb diversitat funcional es formen a l'Ajuntament gràcies al Pla d'Ocupació Nova Oportunitat
29/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha incorporat per als pròxims cinc mesos a deu persones amb capacitats diferents, els qui exerceixen funcions d’auxiliar, conselleria i administració. A més d’oferir-los una oportunitat laboral, el govern municipal, tal com es va comprometre, està duent a terme accions formatives per a millorar les competències professionals i fomentar la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Així, tècnics d’orientació laboral del consistori han impartit un taller d’entrevista de treball. La xarrada-taller va tindre lloc en el Centre d’Ocupació Monteblanco i va comptar amb la participació d’Elena Albalat, regidor de Recursos Humans, qui els va traslladar l’aposta del govern local per aquest programa d’inserció laboral.

“Som conscients que les persones amb discapacitat tenen un futur laboral més complex i volem donar-los suport per a revertir aquesta situació”, ha destacat Albalat, qui també ha posat l’accent que “aquest Ajuntament continuarà treballant pel compliment de la igualtat d’oportunitats per a tots sense cap discriminació, perquè no volem que cap veí es quede arrere”.

En el taller d’entrevista de treball els joves van tractar punts com: què és una entrevista i els temes a tractar; passos a seguir abans, durant i després d’aquesta; o com actuar enfront de l’entrevistador. A més, per a incentivar la participació en l’activitat, els tècnics de l’ajuntament van realitzar un ‘role playing’, en el qual es feien entrevistes fictícies els uns amb els altres.

Ajudes de fins a 4.500 euros

D’altra banda, cal recordar que, a més d’aquest programa d’ocupació amb suport formatiu, l’equip de govern ha emprés altres iniciatives que fomenten la contractació de veïns d’Onda amb diversitat funcional com són les ajudes per a empreses, que poden arribar fins als 4.500 euros per persona contractada.

Així mateix, les empreses onders compten amb els serveis de suport dels tècnics municipals per a ajudar-los en l’eliminació de barreres arquitectòniques i altres obstacles amb l’objectiu de facilitar la integració laboral de totes les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari