Onda ultima el gran pacte 'Tots per Onda' amb una inversió històrica de 6,3 milions d'euros

Onda ultima el gran pacte 'Tots per Onda' amb una inversió històrica de 6,3 milions d'euros
06/05/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua treballant en el document del pacte ‘Tots per Onda’ que aquest mateix matí ha presentat, en un primer esborrany, a les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat i província. Així, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha exposat la bateria d’accions, amb càrrec al pressupost municipal de 6,3 milions d’euros, que promourà el govern local després d’escoltar i integrar les propostes de les diferents entitats.

Aquest full de ruta s’aprovarà en el pròxim Ple municipal del dimecres que ve i s’activarà de manera immediata per a millorar el benestar social dels onders, atendre les seues necessitats i fer front a la crisi de manera conjunta.

L’alcaldessa ha aconseguit sumar les següents entitats locals i provincials: ASCER, ASHOTUR, Cambra de Comerç, CEEI, HosturiOnda, Càritas, Onda Centre Comercial, Cooperativa-Caixa Rural, Creu Roja Espanyola, Associació Quisqueya Onda així com amb tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament. Totes elles han agraït aquesta iniciativa conjunta del govern municipal i han aportat interessants idees que incorporar al document final, el qual es divideix en tres blocs: pacte social per a la cura dels onders; pacte econòmic per a sumar oportunitats; i pacte polític per a una gestió útil.

“Estem davant un moment excepcional que requereix consens, diàleg i aparcar les diferències polítiques. Perquè tots compartim l’objectiu comú d’eixir com més prompte millor d’aquesta greu situació i tots hem de remar en la mateixa direcció per a aconseguir-lo i que cap onder caiga pel camí. La nostra màxima prioritat és cuidar als nostres veïns i ajudar les nostres empreses a tornar a ser rendibles. Per a això, hem sumat a totes les forces socials, econòmiques i polítiques, perquè ara és més important centrar-nos en el que ens uneix que en el que ens separa”, ha destacat Ballester.

Les persones, en el centre

La línia mestra d’aquest pacte és posar en el centre a les persones més vulnerables i amb majors necessitats de suport econòmic i assistencial així com al teixit industrial d’Onda, als comerços, activitats empresarials i autònoms que han vist suspesa la seua activitat o reduïda la seua facturació de manera dràstica, a conseqüència de les condicions establides en l’estat d’alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari