Onda continua amb els tractaments contra el mosquit tigre i requereix a la Diputació que actue en les zones interurbanes

Onda continua amb els tractaments contra el mosquit tigre i requereix a la Diputació que actue en les zones interurbanes
02/06/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua amb el tractament contra el mosquit tigre mitjançant la desinfecció d’aquelles zones urbanes susceptibles de proliferació d’aquesta plaga a la ciutat. Així, durant hui i demà el servei professional que s’ha contractat està actuant en punts crítics d’Onda com a embornals, séquies, aljubs, basses o fonts, i ha procedit a desinfectar les zones on s’ha comprovat l’existència d’alguna de les espècies.

En aquests potencials focus s’ha aplicat un tractament larvicida de desinsectació amb la finalitat d’assegurar la inactivitat i controlar el desenvolupament d’aquestes espècies.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha comentat que “continuarem treballant durant tot l’estiu per a tractar els possibles focus susceptibles de desenvolupament larvari en l’àrea urbana que és la que tenim competència. Esperem que la Diputació complisca amb el seu compromís i actue ja en les zones interurbanes, perquè està en joc la salut dels ondenses”.

Segons l’informe, dels resultats obtinguts s’observen poblacions de Culex pipiens i de Culiseta longiareolata. Aquesta última espècie és inusual trobar-la en aquesta època de l’any pel fet que prolifera a baixes temperatures, però en la climatologia de la primavera actual, s’estan registrant temperatures baixes en comparació amb les mitjanes d’anys anteriors.

Requeriment a la Diputació

Quant a les zones interurbanes la competència d’actuar correspon a la Diputació de Castelló, segons l’acord que es va aconseguir amb els ajuntaments. Per això, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés una carta al president de la Diputació, José Martí, per a instar la institució provincial que actue de manera immediata fora del nucli urbà d’Onda per a frenar la plaga de mosquits tigre. Aquesta anomenada a l’acció respon a les nombroses queixes de veïns residents en casetes i masets que han detectat la proliferació d’aquest insecte durant les últimes setmanes. L’objectiu és previndre un greu problema de salut pública si la plaga no es deté a temps i els focus són fumigats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari