Denuncien falta de Policia Local a Oropesa en plenes festes: "tan sols dos agents per torn"

Els sindicats SPPLB i CSIF lamenten que el consistori deixe de nou “en l’aire” la revisió de la Relació de Llocs de treball, pendent des de 2005

Denuncien falta de Policia Local a Oropesa en plenes festes: "tan sols dos agents per torn"
29/12/2022 -

Els sindicats SPPLB i CSIF han lamentat que, a causa de la falta d’efectius i als “constants incumplimentos”, l’Ajuntament d’Orpesa deixe en plenes festes nadalenques a la Policia Local amb només dos efectius per torn, “quan anteriorment hi havia un mínim de cinc”. Una situació que, segons els dos sindicats, “suposa un greu risc tant per a la ciutadania com per als propis agents”.

“La demora a traure noves places de Policia Local està provocant que en l’actualitat, a les 9 vacants que existeixen en la plantilla, se sumeixen en breu dues jubilacions, la qual cosa suposarà la pèrdua d’un 28% de la plantilla dels 36 policies que integraven les patrulles dels torns de demà, vesprada i nit”, han assenyalat des de SPPLB i CSIF.

En aqueix sentit, han agregat que, fins i tot en èpoques en les quals el municipi multiplica la seua població de manera exponencial, com a estiu o Setmana Santa, “com a màxim només s’estan podent traure al carrer quatre policies, pese que s’intenta pal·liar aquesta falta d’efectius amb hores extra, la qual cosa implica una enorme càrrega de treball per als policies que a més, davant la falta d’efectius com els de la Guàrdia Civil, han d’assumir majors competències en matèries com la de seguretat ciutadana o violència de gènere”.

Els dos sindicats han denunciat al seu torn la situació de “desemparament” que suposa que l’Ajuntament d’Orpesa “no compte en aquests moments amb assegurança de responsabilitat civil” per mort o invalidesa. “A pesar que l’article 42 del del vigent Acord dels funcionaris de l’ajuntament d’Orpesa sí que el recull, la realitat és que, almenys des de 2019, no es disposa d’aquest segur”, han apuntat.

Sense RPT actualitzada

Els representants de SPPLB i CSIF també han criticat que, “malgrat que el mes de juliol passat la regidora de Personal, María Jiménez, es va comprometre al fet que abans que finalitzara l’any s’abordaria la revisió de la Relació de Llocs de treball (RPT), que porta pendent des de 2005, finalment ha quedat de nou en l’aire i sense data”. “En el cas dels agents de la Policia Local d’Orpesa, el fet que la RPT seguisca sense revisar suposa que no s’està abonant el treball per torns, això és, ni les nits, ni els caps de setmana ni els festius”, han remarcat.

Situació a la qual se suma que els agents que fan tasques de cap de servei quan no està l’oficial al comandament “no estan percebent cap quantia per aquestes tasques des de 2019, malgrat que això sí que ve recollit en l’article 27 de l’Acord sobre les Normes Reguladores”.

“Aquestes qüestions, juntament amb la falta d’unes condicions econòmiques i laborals adequades, han provocat que nombrosos agents hagen marxat a altres plantilles”, han assenyalat els dos sindicats, que han demanat a l’Ajuntament d’Orpesa que “actue com més prompte millor” per a resoldre la situació de “abandó” en què es troba el Cos de Policia Local del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari