Patricia Puerta es reuneix amb les entitats socials per a fer un seguiment dels efectes de la crisi de la COVID-19 a la província de Castelló

La vicepresidenta informa aquests col·lectius que la Diputació ha obert una línia d’ajudes dotada amb 680.000 euros. Les sol·licituds es podran presentar entre 15 de maig i el 4 de juny

Patricia Puerta es reuneix amb les entitats socials per a fer un seguiment dels efectes de la crisi de la COVID-19 a la província de Castelló
13/05/2020 -

Entre el 15 de maig i el 4 de juny es podran sol·licitar les subvencions que convoca la Diputació destinades a entitats sectorials vinculades al Benestar Social per a la implementació de programes i serveis, la dotació pressupostària dels quals és de 680.000 euros. Ha sigut un dels assumptes abordats en el transcurs de la reunió telemàtica que en el matí de hui ha mantingut la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, amb quinze entitats especialitzades en el món de la inclusió social i el treball comunitari.

Es tracta de la primera d’una sèrie de trobades amb associacions del sector que la vicepresidenta ha programat per a realitzar un seguiment de l’evolució de la crisi social originada per la pandèmia del coronavirus.

En ella s’han exposat tot tipus de problemàtiques com la que afecta una sèrie de persones procedents de països llatinoamericans a les quals la pandèmia i el tancament de fronteres va sorprendre de viatge a Castelló i no van poder tornar als seus països d’origen. Precisen d’ajuda urgent perquè no poden treballar ni tampoc contractar un lloguer, al no tindre regularitzada la seua situació a Espanya.

Durant la reunió s’ha posat de manifest que la crisi també està colpejant amb duresa a moltes famílies de la província de Castelló que tenen serioses dificultats per a fer front al pagament dels lloguers i de serveis essencials com a aigua, llum, telèfon i connexió a internet. Les entitats han mostrat la seua preocupació per com està afectant la bretxa digital a algunes xiquetes i xiquets en els seus estudis.

La vicepresidenta Porta ha animat a les entitats benèfiques a sol·licitar les ajudes socials de la Diputació, a les quals s’accedirà pel procediment de concurrència competitiva.

També ha agraït “la gran labor” que està realitzant el teixit social de la província de Castelló, “al qual agraeix la seua solidaritat i l’afecte amb el qual atén les famílies més vulnerables”.

Puerta, que ha lamentat la virulència de la crisi, ha volgut posar en valor acciones “tan senzilles i valuoses” de les entitats socials com la d’escriure cartes a les persones hospitalitzades que passen la malaltia en soledat perquè prenguen consciència que no estan soles.

La vicepresidenta ha explicat a les associacions amb les quals s’ha reunit que en treballar a peu de carrer en una situació de risc com l’actual també poden sol·licitar ajudes per a l’adquisició de màscares homologades.

La trobada ha servit a més perquè es coneguen les persones que estan al capdavant dels diferents col·lectius socials i perquè compartisquen experiències que servisquen de coordinació i ajuden a evitar la duplicació d’esforços i a economitzar recursos i temps.

Les entitats representades en la reunió amb la vicepresidenta han sigut: Banc d’Aliments, Càritas, Creu Roja, Filles de la Caritat Sant Vicent de Paúl, Mans Unides, Pastoral Penitenciària, Telèfon de l’Esperança, Associació Gitana, Associació Llatinoamericana de Castelló, Fundació Dasyc, Fundació Punjab, Fundació Secretariat Gitano, Tots Units, Societat Sant Vicent de Paúl a Espanya i CAVE-COVA.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari