Peníscola sol·licitarà en ple a Generalitat millores en la seguretat viària de la CV-141

Peníscola sol·licitarà en ple a Generalitat millores en la seguretat viària de la CV-141
15/09/2021 -

La portaveu de l’equip de govern municipal, Raquel París, ha confirmat la presentació, per part de la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament, d’una moció al pròxim ple per la qual s’exigeix a la Generalitat Valenciana la millora dels accessos al municipi des de l’N-340, carretera nacional que enllaça amb la CV-141, de competència autonòmica. El vial és la via d’accés principal a la població, “per a la millora de la seguretat dels veïns de les zones confrontants i de tots els visitants i turistes que ens visiten, que sumen anualment més de mig milió” ha explicat París, responsable també de la cartera de Turisme en el consistori.

“Greu risc per a la seguretat viària”

La carretera CV-141 “Accés a Peníscola”, de 4.955 m de longitud, amb origen en la N- 340 i final en “Els Talaies”, és titularitat de la Generalitat Valenciana, segons consta en el Decret 46/2019, de 22 de març, del Consell, pel qual s’aprova el Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana.

El projecte de millora de la seguretat viària en la CV-141, redactat en 2003, tenia previst el desdoblament de la carretera d’accés al nucli urbà de Peníscola des de l’estructura que creua l’A-7, amb trams de dues calçades de 6,50 cadascuna, separades per una mitjana de 2 metres d’ample, incloent-hi un carril bici de 4m independitzat de la calçada principal per un separador de 2m, i la resolució de les diferents interseccions mitjançant rotondes. D’aquesta manera la Conselleria pretenia resoldre els greus problemes i riscos que per a la seguretat viària suposava la carretera existent. El pressupost base de licitació quedava establit en el projecte inicial de 2003 en 7.120.451,79 €, amb un termini d’execució de les obres de 20 mesos, si bé amb posterioritat, en 2010, la Conselleria d’Infraestructures i Transports, Oficina del Pla de la Divisió de Carreteres, actualitza el pressupost del projecte per a la millora de la Seguretat viària de la CV-141 xifrant-ho en 12.630.284,19 €, amb un termini d’execució de les obres de 18 mesos.

Vint anys després de projectar-se per la Generalitat Valenciana el desdoblament de la carretera CV-141 des de l’estructura que creua l’A-7 fins al nucli urbà, aquest desdoblament no s’ha executat.

Una exigència constant

Des de l’Ajuntament de Peníscola s’ha requerit a l’administració autonòmica en reiterades ocasions la millora de la seguretat del vial, en compliment del projecte aprovat per la mateixa Generalitat.

La Conselleria d’Obres Públiques va finalitzar en 2019 un tram de les reclamades obres de millora de la CV-141 a Peníscola, concretament en 1,3 quilòmetres, des de la rotonda enfront de la Urbanització Estíbaliz, fins a la rotonda que enllaça el vial amb el Camí Abellers.

“Queda pendent la millora del vial i els seus accessos des d’aqueixa rotonda fins a l’enllaç amb la carretera nacional, a més, l’últim tram executat fa dos anys manca encara d’enllumenat públic i de les prestacions que sí que va resoldre Generalitat en el primer tram del vial que enllaça amb el centre de la població” ha explicat l’edil delegat de l’àrea d’Urbanisme, Jorge Rovira, que ha manifestat “la importància que Generalitat execute el projecte inicial de millora de la seguretat d’aquest vial, que contempla la il·luminació, el carril bici i les voreres per a facilitar la mobilitat no motoritzada des de les urbanitzacions, en tota l’extensió de la via”.

En 2021 els problemes que genera l’intens trànsit en la CV-141 no han sigut resolts, en l’última dècada s’han registrat 143 accidents i 85 víctimes. “La solució cal buscar-la en l’execució del desdoblament de la carretera a partir del traçat existent i la construcció d’interseccions del tipus rotonda, tal com es plantejava en el projecte inicial de Millora de la seguretat viària en la carretera CV-141. Peníscola (Clau 52-C-1738)” ha concretat l’edil; qui ha detallat que, “tractant-se d’una via de titularitat de la Generalitat Valenciana, l’obtenció del sòl necessari per a l’execució del projecte correspon a la Generalitat Valenciana, si bé l’Ajuntament posarà a la disposició de la Generalitat tots aquells terrenys dels quals poguera disposar per haver sigut cedits prèviament a l’Administració local pels seus titulars”.

Per tot això, la moció que s’elevarà la setmana pròxima a ple per part del regidor d’Urbanisme, proposa sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana que en els Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2022 es consigne el finançament necessari per a l’obtenció del sòl necessari i execució íntegra de les obres del projecte “Millora de la Seguretat Viària carretera CV-141 Peníscola” (clau: 52-C-1738).

A més, proposa sol·licitar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana l’execució de la carretera CV-141 segons el projecte de “Millora de la Seguretat Viària carretera CV-141 Peníscola” (clau: 52-C-1738), per al desdoblament de la carretera d’accés al nucli urbà de Peníscola des de l’estructura que creua l’A-7, a partir del traçat existent, i la construcció d’interseccions del tipus rotonda, incloent-hi carril bici i voreres per a facilitar la mobilitat no motoritzada des de les urbanitzacions situades a banda i banda de la via.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari