La Conselleria d'Educació destina 33 milions d'euros a la digitalització dels centres el pròxim curs

El professorat, alumnat i les famílies tindran formació en eines digitals i es repartiran més dispositius electrònics

arxiu

La Conselleria d'Educació destina 33 milions d'euros a la digitalització dels centres el pròxim curs

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, han anunciat que el pròxim curs 2020-2021 comptarà amb un pla de digitalització que no sols servirà per a la docència virtual davant la pandèmia del coronavirus, sinó que arriba per a quedar-se “i oferir una educació de qualitat”.

Es tracta d’una de les principals actuacions amb les quals la Conselleria d’Educació adapta els centres educatius aquest curs 2020-2021. De la “partida extraordinària” de 207 milions d’euros per a aquest curs tan estrany i incert, 33 milions es destinaran al Pla de Digitalització dels col·legis i instituts de Castelló, València i Alacant.

Tal com ha explicat Soler, aquest projecte té com a objectiu “millorar els centres educatius i oferir una educació de qualitat”, encara que ha matisat que no es tracta d’una mesura que es quedarà en l”era COVID-19′, sinó que “ha vingut per a quedar-se de cara a les necessitats del futur” acadèmic.

El secretari autonòmic ha destacat l’aposta per la reducció de la bretxa digital amb la compra de més tauletes i ordinadors portàtils amb connexió a internet per als alumnes i alumnes que els necessiten per a seguir amb la seua formació. Així, ha recordat el repartiment de 14.000 durant el confinament i la compra de 15.000 més “perquè tot l’alumnat estiga en igualtat d’oportunitats a partir de setembre”. Ha recordat també que s’espera una partida des del Govern d’Espanya que garantirà que ningú es quede sense aquests recursos.

Per a això, cada col·legi i institut públic i concertat ha hagut de respondre a una enquesta de la Conselleria sobre la situació de l’alumnat que puga ser vulnerable davant aquesta desigualtat. Soler ha especificat que els alumnes i alumnes de Secundària tindran prioritat en el repartiment dels ordinadors i que, igual que les tauletes, aquests pertanyeran als centres educatius, que s’encarregaran de distribuir els dispositius als qui més els requerisquen.

A més, amb aquesta partida s’oferirà formació en eines digitals tant al professorat dels col·legis i instituts públics i concertats com a l’alumnat i a les famílies que el requerisquen. D’aquesta manera, durant els primers dies de classe, podran aprendre a utilitzar correctament les plataformes amb les quals s’impartirà la docència telemàtica si així ho obliga la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

A això se suma el cablejat dels centres i una millora en les plataformes amb les quals s’ha seguit amb la docència en línia, segons ha detallat Soler, que ha valorat com un “èxit” el funcionament de Webex. Ara, amb el nou curs, es facilitaran entre 18 i 20 línies de Webex per cada classe de Primària, mentre que en la Formació Professional cada docent comptarà amb una.

Miguel Soler ha destacat que la partida de 207 milions d’euros és “extraordinària” i “respon a les necessitats de tots els escenaris amb els quals ens podem topar”. Ha afegit, a més, que gràcies a aquest pla “cal oblidar-se de les aules d’informàtica i veure les eines i les noves tecnologies com un complement a la formació presencial que millore la qualitat de l’educació”.

El conseller, Vicent Marzà, ha remarcat: “durant aquests mesos tan durs tots els agents de la comunitat educativa valenciana crec que hem estat a l’altura de les circumstàncies i ens hem unit més que mai per a fer front a l’emergència sanitària que hem viscut i abordar els pròxims mesos units”. Així, ha anunciat la contractació de 4.374 professors i professores per al pròxim curs amb l’objectiu d’atendre la reducció de ràtios per aula que exigeix la pandèmia i per a oferir una atenció més individualitzada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari