La Diputació actualitza i reforça les plantilles dels parcs de bombers i dels voluntaris de Protecció Civil

La Diputació actualitza i reforça les plantilles dels parcs de bombers i dels voluntaris de Protecció Civil
28/05/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que el Consorci Provincial de Bombers emprendrà l’actualització i reforç de la plantilla de bombers professionals i dels censos de bombers voluntaris i del cos de voluntaris de Protecció Civil per a fer front a la pèrdua d’efectius reals que s’ha vingut produint durant els últims dos anys. Per a aconseguir-ho s’escometrà un concurs de trasllats per a cobrir vacants, un procés per a prefectura de parcs i la convocatòria de bosses per a cobrir les vacants d’operadors i capatassos forestals, així com les d’aspirants de bombers voluntaris i voluntaris de Protecció Civil. Aquestes iniciatives permetran que en un termini aproximat de tres mesos la relació d’efectius quede ajustada a les necessitats reals dels diferents serveis.

El primer pas del procés es produirà la setmana vinent quan la Junta de Govern del Consorci convoque la taula de negociació amb els sindicats en la qual s’elaboraran les bases per les quals es regiran les bosses de selecció de personal.

Pel que respecta a Protecció Civil, l’objectiu és incorporar 25 nous voluntaris perquè la plantilla real siga de 100 efectius. En quant als parcs de bombers de Morella, Benassal, Atzeneta, Onda i Llucena, la pretensió és que cadascun d’ells tinga assignats 25 voluntaris i alguns més en reserva per a fer front a possibles vacants.

El president ha assenyalat que «l’actualització i l’ajust de les plantilles de Protecció Civil i dels bombers voluntaris és fonamental perquè estem parlant d’operaris que al llarg de l’any realitzen funcions bàsiques que en els dos últims mesos s’han vist incrementades amb la pandèmia». En aquest sentit, ha recordat que els bombers professionals i voluntaris han realitzat més de 400 desinfeccions en pobles de la província, «treballs de neteja exhaustiva que han sigut possibles pel bon fer d’aquests operaris i per la inversió per part del Consorci de 18.500 euros en l’adquisició de 10 canons generadors d’ozó desinfectant i 9 autobombes amb 100 litres d’autonomia». També ha incidit en la importància dels 170 serveis de repartiment durant la pandèmia de material sanitari, medicines a domicili a malalts oncològics i d’aliments a les famílies vulnerables. A aquestes funcions, caldrà sumar les que realitzaran aquest estiu per a coordinar l’accés de banyistes a les platges

Martí ha afegit que «com a president de la Diputació he de felicitar els bombers professionals i voluntaris i als integrants de Protecció Civil per la seua dedicació i eficàcia; són un orgull per a la nostra institució i per a la nostra província perquè socialment han resultat de gran ajuda durant la pandèmia». També ha mostrat el seu agraïment i felicitació al diputat provincial, Abel Ibáñez, posant de manifest que «el Consorci Provincial de Bombers està en molt bones mans».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari