La Diputació reparteix material sanitari de protecció enfront del coronavirus als municipis

La institució provincial ha invertit 145.000 euros a comprar vestits i ulleres de protecció, guants, màscares i gel desinfectant

arxiu

La Diputació reparteix material sanitari de protecció enfront del coronavirus als municipis
31/03/2020 -

La Diputació de Castelló ha iniciat aquest dimarts el repartiment de material sanitari de protecció enfront del coronavirus (COVID-19) per a dotar als municipis i a les mancomunitats de la província dels recursos adequats per a combatre la pandèmia.

El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que la corporació provincial ha invertit 145.000 euros en l’adquisició d’aquests productes i que s’ha aconseguit una quantitat raonable de material de protecció, “pese al problema de desproveïment generalitzat d’aquests productes que existeix a nivell mundial”.

En aquest sentit, el president ha concretat que la institució comptarà aquesta setmana amb 80.000 guants, 28.000 màscares, 1.000 vestits de protecció, 650 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 3.000 litres de lleixiu, una quantitat que es veurà incrementada en els pròxims dies a mesura que es reben altres subministraments.

Per a fer arribar aquest material a tota la província s’ha planificat una distribució escalonada durant tota la setmana. De fet, durant la jornada de hui dimarts, i malgrat les complicacions meteorològiques, s’ha entregat el material a tots els municipis de menys de 10.000 habitants, 124 d’un total de 135 localitats, per la qual cosa més del 90% dels pobles de Castelló ja disposen dels subministraments adquirits per la Diputació.

Aquesta tasca s’ha pogut realitzar gràcies al treball dels integrants del Parc Mòbil, el Consorci Provincial de Bombers i els voluntaris de de Protecció Civil, als qui José Martí ha volgut dedicar unes paraula d’agraïment per la seua dedicació.

El repartiment entre els ajuntaments, que continuarà durant tota la setmana, s’ha realitzat de manera proporcional, en funció de la població i després d’escoltar les necessitats dels municipis. La destinació d’aquest material, al qual se suma el que aporten altres administracions com la Generalitat, són els funcionaris dels consistoris locals que continuen tenint treball de manera presencial, així com els operaris de neteja, treballadors de serveis socials, etc.

José Martí, que ha coordinat les gestions per a l’adquisició del material de protecció, ha destacat la labor realitzada pel diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i per les funcionàries i funcionaris de les àrees de Contractació i Compres de la institució.

Finalment, José Martí ha volgut enviar un missatge d’ànim a tots els alcaldes i alcaldesses de la província “davant la difícil situació que estem vivint”, els ha agraït la immensa labor que realitzen al capdavant dels ajuntaments i ha assegurat que “treballant tots junts superarem aquesta crisi sanitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari