Les residències de Castelló ja no compten amb casos de coronavirus

Segons l’última actualització de Sanitat, sols queden 13 residències amb casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Les residències de Castelló ja no compten amb casos de coronavirus

El coronavirus ha contagiat a més d’11.000 persones en la Comunitat Valenciana, moltes d’elles de col·lectius vulnerables. Més d’un miler de persones han mort, i una gran part d’elles es trobaven en residències de majors, amb moments d’especial fragilitat en els quals es van registrar casos en quasi un centenar de centres de tota la Comunitat Valenciana. No obstant això, l’avanç de la pandèmia comença a frenar-se i els efectes també es veuen en aquests centres amb una notícia molt esperada: ja no hi ha casos de coronavirus en les residències de Castelló.

Així es va informar ahir dimecres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, liderada per Ana Barceló. Segons les dades recollides fins a les 00 hores del dimarts, 13 residències de majors continuen tenint casos en tota la regió, però cap d’elles es troba a la província de Castelló.

En concret, 2 d’elles es troben a la província d’Alacant i 11 en la de València, i en l’última actualització no es van registrar casos positius ni d’usuaris i usuàries ni de personal sanitari. No obstant això, l’única persona que va morir es trobava en un d’aquests centres.

Així mateix, la Conselleria ha assenyalat que en aquests moments hi ha 8 residències sota vigilància activa de control sanitari en 8 residències: les 2 de la província de Castelló i 6 a la província de València.

Castelló ha sigut la província en la qual els casos positius de COVID-19 han crescut però a comptagotes, sobretot des de finals de maig, enmig de la desescalada cap a la “nova normalitat”. Ahir, la conselleria de Barceló va tornar a anunciar que es van registrar 0 contagis, per la qual cosa actualment hi ha 1.603 castellonencs que han donat positiu des que va començar la pandèmia.

Es redueixen els ingressos i creixen les altes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que el nombre de pacients ingressats als hospitals valencians per coronavirus s’ha reduït un 10% en només 24 hores, i en l’actualitat només queden 64 persones, 8 d’elles en la Unitat de Vigilància intensiva.

Per províncies, 4 d’elles són a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 24 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 36 a la província de València, d’ells 4 en l’UCI.

A més, les altes continuen en ascens i s’han registrat 71 des de l’actualització d’aquest dimarts. En total són ja 14.520 les persones que s’han curat des que va començar la pandèmia. Per províncies, es distribueixen de la següent manera: 1.702 a la província de Castelló, 4.981 en la d’Alacant i 7.832 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaçades.

Fins hui, han mort 1.407 persones en tota la Comunitat Valenciana, de les quals 227 eren de Castelló, 509 a Alacant i 734 a València. El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 428.402, de les quals 308.333 han sigut a través de PCR i 120.069 a través de test ràpid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari