La Ruta 99 organitza la seua I Matinal Motera aquest cap de setmana

Aquest diumenge es farà una primera matinal que recorrerà Palanques, Herbers, Villores, Castell de Cabres i Vallibona

Imagen de Ruta99-AVANT

La Ruta 99 organitza la seua I Matinal Motera aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana es podrà redescobrir alguns dels municipis més xicotets de la província de Castelló. I és que el diumenge 13 de novembre se celebra la I Matinal Motera de la Ruta 99, el camí de Santiago a la valenciana que convida a conéixer els 24 municipis de menys de 100 habitants de la Comunitat Valenciana, la gran majoria d’ells a Castelló.

Es tracta d’una iniciativa posada en marxa per la Generalitat Valenciana que té com a objectiu impulsar el turisme en les zones més despoblades del territori que tenen, com a màxim, 99 habitants.

Així, el diumenge se celebra aquesta I Matinal Motera, en la qual a més de gaudir del paisatge i dels municipis, també es degustarà la seua gastronomia amb la mostra de productors i artesans que conformen la ruta. Els municipis d’aquesta primera trobada són Palanques, Herbers, Villores, Castell de Cabres i Vallibona.

Quilòmetres, festa remember i embotits com a protagonistes

Per a participar en la ruta, és necessari inscriure’s a través de la pàgina web de la Ruta 99.

Una vegada sol·licitada la participació, la ruta arrancarà el 13 de novembre des de Castell de Cabres a les 12.00 hores. A aqueixa mateixa hora començarà la mostra de productors i artesans de la Ruta 99-AVANT, amb una representació dels productes artesans i emprenedors rurals d’aquests municipis.

Per als qui vulguen esmorzar abans de començar amb la ruta, aquesta iniciativa proposa fer parada en La Carbonera de Vallibona, El Forn de Palanques o Gallo Bar de Villores, que formen part de la proposta gastronòmica de la Ruta 99.

A partir de les 12.00 hores es donarà el tret d’eixida a la festa remember dels Ports-Maestrat, i a les 13.30 hores serà el menjar popular amb embotit típic de la zona. Finalment, a les 15.30 hores es farà lliurament dels premis de la I Matinal motera de la Ruta 99 amb animació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari