La Diputació impulsa el teletreball entre la seua plantilla i la conciliació familiar

La Diputació impulsa el teletreball entre la seua plantilla i la conciliació familiar
13/03/2020 -

La Diputació de Castelló “farà front de manera decidida a l’expansió del coronavirus”, ha assenyalat aquesta vesprada el president de la institució provincial, José Martí, que ha presidit aquest matí el Comité de Prevenció de Riscos Laborals al costat del diputat de Recursos Humans i Personal, Santiago Agustí.

Martí, que ha mostrat des de l’inici “tota la nostra solidaritat i suport al personal sanitari per l’excepcional labor que estan desenvolupant, ha volgut fer una crida a la tranquil·litat “perquè l’alarmisme no va a cap lloc”. En aquest sentit, reclama als ciutadans i ciutadanes que seguisquen les recomanacions de les institucions i que “tinguen clar que Govern, Generalitat i empresaris han dit que no hi ha absolutament cap perill de desproveïment, per la qual cosa demanem sobretot responsabilitat”.

Davant aquesta situació d’excepcionalitat, “hem de comportar-nos de la manera que correspon i és important seguir el que ens diuen les autoritats sanitàries, quedar-se a casa si no és imprescindible eixir i no eixir de viatge si no és estrictament necessari”. Perquè, com assenyala, “el fonamental és no col·lapsar el sistema sanitari”.

Des de la Diputació ja s’han pres mesures avalades pels dictàmens de la Conselleria de Sanitat i del Govern. “Si ahir ja vam prendre decisió de posposar els programes pendents de Castelló Sènior, hui fem nous passos com tancar la piscina provincial, la sala d’exposicions de les Aules i el Castell de Peníscola.

Comité de Prevenció de Riscos Laborals

Pel que respecta a la reunió del Comité de Prevenció de Riscos Laborals, segons ha explicat el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha incidit en la necessitat de coordinar actuacions i definir els protocols per a evitar casos de contagi en els centres de treball de la Diputació. Una d’elles és modificar el sistema de fitxatge, “que es feia fins hui amb l’empremta dactilar i ara es farà de manera excepcional via informàtica”.

Així mateix, s’ha editat una guia per a tot el personal, un manual amb recomanacions preventives enfront del contagi per coronavirus en els centres de treball de la Diputació de Castelló que recull tota la informació sobre la COVID-19, tant pel que fa a la seua transmissió com als símptomes i els mecanismes d’higiene.

Teletreball

Sobre les condicions de treball per als empleats de la casa, la Diputació de Castelló aprovarà prompte una resolució autoritzant la modalitat de teletreball del personal de la Diputació i en els pròxims dies es concretarà la llista de persones autoritzades i les obligacions que comportarà. La setmana que ve, encara que pendents sempre de les últimes decisions que vagen adoptant les administracions competents, “posarem en marxa aqueix teletreball després del diagnòstic que han de fer els caps de servei”.

A més, s’impulsaran mesures de flexibilització horària per a la conciliació de la vida laboral i familiar. La Diputació, en data de hui i si no canvien les recomanacions del Govern, “continuarà oberta, però, si no és imprescindible, recomanem als ciutadans que ajornen les seues gestions presencials en la Diputació”, assenyala Agustí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari