Torreblanca comptarà amb un centre de dia que donarà assistència a persones amb dependència

La vicepresidenta de la Diputació recalca que és un dels equipaments socials incorporats en el Pla Convivint de la Generalitat a proposta de la institució provincial

Torreblanca comptarà amb un centre de dia que donarà assistència a persones amb dependència
05/07/2021 -

Torreblanca comptarà amb un centre de dia de nova construcció que donarà assistència a persones amb dependència o en risc de patir-la en un futur. Ho ha destacat la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, des del mateix punt on s’alçarà aquest equipament «llargament desitjat per la població» amb fons municipals i autonòmics.

Puerta ha reivindicat el treball de la institució provincial perquè Torreblanca, amb més de cinc mil habitants, comptara dins del nou mapa d’infraestructures socials 2021-2025 amb un centre de dia. «Pel volum de població i per la seua ubicació allunyada d’altres serveis de característiques semblants era totalment incomprensible que encara hui no disposaren d’un servei tan beneficiós i necessari com el del centre de dia». Seguint criteris tècnics es va acordar, a proposta de la Diputació, la seua incorporació al programa Convivint de la Generalitat, el macropla autonòmic que impulsarà la creació i la renovació de més d’un centenar d’infraestructures socials a la província amb una inversió de 279 milions d’euros.

La vicepresidenta, que s’ha entrevistat amb l’alcaldessa, Sefa Tena, ha reconegut l’esforç del consistori torreblanquí per a facilitar la creació d’aquest equipament públic bàsic al municipi. A banda també s’ha interessat pel funcionament dels serveis socials al municipi.

«Busquem fórmules de provisió de serveis de proximitat perquè són els més eficaços i els que ofereixen una atenció més personalitzada a la ciutadania». Cal destacar que és la pròpia Diputació la que es fa càrrec del cost del personal base en aplicació de la llei autonòmica de serveis socials, el que només a Torreblanca suposa una inversió de 107 mil euros.

VISITA AL CENTRE D’OCUPACIÓ

L’agenda matinal a la localitat de la Plana Alta ha contemplat la visita al Centre d’Ocupació de Discapacitats. Actualment dona treball a una vintena de persones de tota la comarca amb discapacitat intel·lectual, els quals s’encarreguen de la producció d’obres ceràmiques seguint la tècnica del trencadís per a una empresa taulellera.

El periple per Torreblanca s’ha tancat al club de la tercera edat, on s’ha repartit material d’oci a les persones usuàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari