El TRAM de Castelló anuncia el dia en què reduirà un 50% els seus preus

Aquesta mesura conviurà amb la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys

El TRAM de Castelló anuncia el dia en què reduirà un 50% els seus preus
16/01/2023 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el dia a partir del qual les tarifes del TRAM de Castelló es reduiran un 50%. Es tracta del dia 1 de febrer, i estarà vigent durant el primer semestre de 2023, és a dir, fins al 30 de juny de 2023.

Aquesta mesura conviurà amb la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i s’aplicarà no sols en el TRAM de Castelló, sinó en tota la xarxa de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, i diferents concessions. El cost total de la iniciativa serà cofinançat pel Govern central, que assumirà el 30%, i la Generalitat es farà càrrec del 20% de la reducció.

En el transcurs de l’acte, el president ha destacat l’esforç inversor de la Generalitat per oferir un transport públic “cada vegada més accessible” i ajudar la ciutadania a fer front a l’efecte de la inflació.

Per la seua part la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha mostrat la “aposta decidida” de la Generalitat per un model de transport públic col·lectiu i “més sostenible”, perquè “només així aconseguirem que els usuaris puguen, de la manera més àgil possible, desplaçar-se d’una forma sostenible i deixar el cotxe a casa”, a més de “millorar la vertebració territorial i lluitar contra el canvi climàtic”.

Aquesta proposta va de bracet d’altres mesures iniciades pel Consell i el Govern d’Espanya de fomentar la mobilitat sostenible i el transport públic, així com lluitar contra l’escalada de preus derivats, entre altres factors, per la guerra a Ucraïna.

Cal recordar que aquesta mesura va ser anunciada el passat 28 de desembre pel president del Govern, Pedro Sánchez, i el govern autonòmic se sumarà al “paquet anticrisi” impulsat per l’Estat.

Per això, la mesura s’afig a unes altres ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys fins al 31 de juliol, o la gratuïtat dels abonaments de Rodalia, i Mitjana distància de Renfe durant tot l’any 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari